Hai România, că se poate
marți, noiembrie 26, 2013 18:29Duster se apropie de cota 1.000.000 de exemplare vândute!
După nici 4 ani de când a fost lansat pe piaţă, cunoscutul SUV Duster a ajuns la o cifră impresionantă de vânzări, care i-a luat prin surprindere chiar şi pe cei de la Renault. Iar lucrurile nu se opresc aici.
Dacă Dacia este o revelaţie pentru europeni, iată că modelul Duster e o mică mină de aur pentru cei de la Renault: de la lansarea din iunie 2010 şi până acum au fost comercializate peste 823.000 de exemplare pe aproape toate continentele!
Iar la finalul anului, analiştii estimează că Duster va depăşi fără probleme cota de 850.000 de exemplare, urmând ca înainte de jumătatea anului 2014 să asistăm la atingerea unui număr de un milion de exemplare Duster, incluzând şi noua versiune Nissan Terrano, lansată pe piaţa indiană.
Din exemplarele vândute până acum, mai mult de jumătate poartă sigla Dacia, fiind vorba de maşini comercializate în Europa şi în unele ţări din zona mediteraneană, în rest fiind vorba despre modele Duster cu siglă Renault, comercializate în Rusia, India şi America de Sud.
Duster este produs în 5 locaţii (România, Rusia, Brazilia, Columbia şi India), iar la finalul anului se va da startul producţiei şi în noua uzină din Indonezia.
Ca idee, în 2012 au fost produse aproape 300.000 de exemplare Duster, în timp ce la finalul lui 2013 Renault estimează că va ajunge la un număr de 370.000 de exemplare (cu un sfert mai mult decât în anul precedent!). (Sursa: ProMotor)
Un producător local se bate cu Samsung pe poziţia de lider pe piaţa tabletelor din România
Tabletele sub brand românesc vor ajunge în acest an la o cotă de 50% din totalul pieţei, dar nu aceasta e marea surpriză a IT&C-ului autohton.
Allview, cel mai mare producător românesc de dispozitive IT&C, se bate la mustaţă pe piaţa locală cu Samsung, cel mai mare producător de electronice din lume.
“Noi avem 20% din totalul pieţei româneşti de tablete o cifră care ne situează la limită cu Samsung care au aceeaşi cotă cu noi. În unele luni trec ei pe primul loc la vânzări, în altele trecem noi pe poziţia de lider”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Niscov, director de vânzări al Allview Mobile.
În acest an, piaţa se va situa la 500.000 de tablete vândute, în creştere cu 150% faţă de anul trecut când s-a ridicat la 200.000 de unităţi comercializate.
Potrivit reprezentantului Allview, în momentul de faţă tabletele cu WIFI au cea mai mare pondere din vânzări, dar se vede un mare avans pe dispozitivele cu 3G incorporat ca urmare a creşterii acoperirii operatorilor mobili.
În ceea ce priveşte vânzările prin intermediul companiilor de telefonie mobilă, produsele Allview se regăsesc în portofoliul Orange România şi Cosmote România la preţuri mai mici în comparaţie cu brandurile consacrate.
Deşi nu se credea, românii au devenit naţionalişti şi când vine vorba de alegerea unui gadget, iar producătorii locali simt acest lucuru, spun cei de la Allview.“Brandurile românesti au o mare atracţie către publicul autohton, iar acest lucru se simte la toţi producătorii care vând aceste tipuri de device-uri. Avantajele noastre faţă de alţi producători care nu au prezenţă de business ci doar de sales în România este ca noi suntem conectaţi direct la piaţă, ştim nevolie consumatorilor si avem feedback-ul lor, atât cu bune cât şi cu rele”, a declarat Miscov.
Potrivit acestuia, targetul Allview pentru acest an pentru piaţa românească este de 120.000 de tablete şi 120.000 de smartphone-uri.
Allview a lansat tableta VIVAi8 lansează prima tabletă din portofoliu cu procesor Intel.
Cu numai 7,2 mm grosime şi o greutate de 312 grame, noua tabletă este cea mai subţire şi uşoară din gamă actuală Allview. Device-ul are un display IPS de 7,9 inch, rulează sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean şi are o autonomie ridicată a bateriei, aceasta ajungând până la 8 ore în condiţii de utilizare continuă şi până la 19 zile în stand by.
Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel® Atom™ Z2580 Dual Core la 2GHz, care asigură performanţă ridicată. Utilizatorul se va bucura de browsing rapid, vizionare fluidă a filmelor Full HD şi aplicaţii care rulează la viteză optimă. Procesorul Intel este echipat cu tehnologii de top precum Intel® Hyper-Threading, care permite rularea simultană a două thread-uri software paralele pe fiecare nucleu în parte. Astfel, paginile de internet se încarcă rapid, iar trecerea între aplicaţii se petrece într-un timp foarte scurt. Cu Intel® Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D rulează cursiv şi rapid, cu Intel® Burst Performance, performanţa este optimizată la consum redus de energie, iar Intel® Smart Sound Technology oferă experienţă sonoră de calitate.
Viva i8 dispune de o placă video Power VR 544 MP2, 1 GB memorie RAM şi 16 GB memorie Flash, extensibilă printr-un card micro SD cu până la 32 GB. Tableta este dotată cu o cameră foto de 5 megapixeli cu funcţie de înregistrare video Full HD şi focalizare automată. În partea frontală a device-ului se regăseşte o a doua cameră, de 2 MP, care facilitează convorbirile video. Receptorul GPS SIRF încorporat oferă o precizie mai bună a localizării faţă de soluţiile GPS standard.
Viva i8 oferă suport multi user şi permite astfel accesul cu până la 8 conturi de utilizator. (Sursa: ECONOMICA.net)
Cel mai bun antivirus din lume e romanesc. Bitdefender obtine un prestigios premiu international
Pachetul de securitate cu steagul dacic pe sigla a reusit sa intreaca Norton, F-Secure si Kaspersky.
Softul romanesc Bitdefender Total Security 2012 a fost declarat pachetul de securitate al anului si a obtinut premiul Editor’s Choice din partea prestigiosului site american de tehnologie cnet.com, cel care a dat si premiile din cadrul targului de tehnologie CES de la Las Vegas. Programul romanesc si-a adjudecat categoria „Cel mai bun pachet platit”.
Juriul si-a motivat decizia afirmand ca Bitdefender Total Security 2012 se remarca prin „securitate de top, impact scazut asupra performantelor calculatorului si o gama larga de optiuni”.
Antivirusul romanesc a reusit sa intreaca Norton si F-Secure, urmatoarele clasate, dar si celelalte nume mari din domeniu, precum Kaspersky, McAfee, AVG, ESET sau Panda. (Sursa: Stirile ProTV)
Citeste si articolele:
- Ilici KGB Iliescu și gașca lui au distrus România
- Tătarul Cetin Ametcea, USLamistul de serviciu pe autostrada netului
- Criminalul Ilici KGB Iliescu a batjocorit numele sfânt de român
- Prețul evaziunii fiscale practicate de românașii ce-și „iubesc” țara: 49,3 milioane de euro pe zi
- Atac dur al investitorilor americani la adresa guvernului plagiatorului Ponta
Traian Băsescu, omul providențial pentru România | A șaptea dimensiune says:
iulie 16th, 2016 at 7:03
[…] Hai România că se poate […]