Încălţăminte sport Outdoor Speed Hiking

vineri, august 13, 2021 8:19
Posted in category Diverse

Pantofi sportAţi auzit de piramida lui Maslow? Sau, dacă vreţi, piramida vieţii? Într-o singură imagine sunt cuprinse nevoile fumdamentale ale omului, de la cele de bază la cele care, la o adică, pot lipsi. Ei bine, nervoile de bază ale omului sunt de natură fiziologică, nevoi primare, fără de care viaţa însăşi nu ar fi posibilă. Nu poţi trăi fără alimente, aer, apă etc. Una dintre nevoile de bază ale oamenilor este îmbrăcămintea. Trebuie să ne îmbrăcăm, pentru a ne proteja de frig, iarna, sau din alte considerente în alte anotimpuri.

Dar la fel de importantă este şi încălţămintea, cea care ne protejează picioarele de frig, tot iarna, sau de contactul cu solul şi tot ce mai creşte pe el. Fără o încălţăminte adecvată, picioarele noastre vor avea de suferit. Legat de acest subiect, aş vrea să vă povestesc o întâmplare trăită de mine, pe vremea când nu exista incaltaminte sport Outdoor Speed Hiking, cea care ne asigură protecţia de care avem atâta nevoie atunci când avem de străbătut un relief variat sau, pur şi simplu, dorim să facem ceva mişcare pentru sănătatea noastră.

Întâmplarea este din armată. Da, am prins perioada în care satisfacerea stagiului militar era obligatoriu în România, chiar înainte de 1989. Fiind proaspăt admis la o facultate, în vara anului 1983, în toamna aceluiaşi an trebuia să mă prezint la o unitate militară pentru satisfacerea stagiului militar redus (9 luni), aşa fiind regula pe atunci: viitorii studenţi efectuau mai puţină armată decât muritorii de rând. Mai mult, după cele 9 luni de armată şi alte câteva luni de instrucţie prin vacanţele de vară (concedii), obţineai gradul de sublocotenent în rezervă (grad trecut şi în livretul meu militar). Aşadar, la 31 august 1983 mă prezint la respectiva unitate militară (armata începea la 1 septembrie), cu dorinţa, mai mult sau mai puţin conştientă, de a vedea cum e în armată, cea care te făcea bărbat (cum se spunea în acele vremuri).

Odată ajunşi în unitatea militară respectivă (am fost luaţi de la gară de un sergent major, toţi băieţii având geamantane din lemn, cu lacăte, deoarece în armată nu se fură, ci doar se “completează”), am fost trimişi la duş (în dictatura comunistă, la ţară duşul nu exista, iar weceul din fundul curţii, de care se face atâta tam-tam astăzi, era omniprezent), iar apoi la frizerie pentru a fi tunşi (pe atunci, în armată nu aveai voie să ai părul mare; probabil că şi astăzi este la fel, în condiţii de voluntariat). Apoi ni s-a dat ţinuta militară ce cuprindea şi o pereche de bocanci. La acea pereche de bocanci voiam să ajung. Ţinuta ne-a fost dată de sergentul major care ne-a luat de la gară şi care era, după cum am aflat ulterior, magazionerul unităţii militare (unul dintre ei), cel care avea pe mână toată ţinuta militarului român, iar dacă te puneai bine cu el aveai o îmbrăcăminte şi o încălţăminte potrivită, care-ţi asigurau un minim confort în acele condiţii oarecum vitrege, specifice unei unităţi militare.

Cum respectivul sergent major nu ştia exact ce încălţăminte se potrivea fiecăruia dintre noi, ne-a arătat un şir de bocanci şi ne-a pus să alegem. Şi a început îmbulzeala. Cum nu eram, şi nu sunt, adeptul îmbulzelii, am rămas printre ultimii şi am luat ce-a mai rămas. Evident, bocancii rămaşi ori erau prea mici, ori prea mari. Am apelat la respectivul subofiţer, spunându-i că îmi distrug picioarele dacă iau una dintre perechile de bocanci rămase. Respectivul m-a privit înţelegător, mi-a făcut cu ochiul şi mi-a spus că mai are nişte “rezerve” care sigur o să-mi vină bine. Într-adevăr, din a doua ofertă de bocanci am găsit nişte bocanci potriviţi, care mi-au fost tovarăşi în următoarele 9 luni de armată. Şi astăzi mă gândesc cu groază ce ar fi fost dacă eram obligat să încalţ o pereche de bocanci nepotrivită pentru mine.

Aşadar, încălţămintea potrivită este extrem de importantă pentru oricare dintre noi. De aceea, ar trebui să fim fericiţi că astăzi putem comanda încălţăminte de calitate, pe măsura picioarele noastre, cum ar fi

Încălţăminte sport Outdoor Speed Hiking

Pantofi sport

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu