jocuri.biz, dacă vrei jocuri online gratuite

duminică, decembrie 29, 2013 12:31
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniNu știu alții cum sunt, dar subsemnatul crede în forța educativă a Internetului. Dincolo de înjurături și analfabetism, găsite din belșug pe autostrada netului, există și suficiente materiale cu caracter educativ, a căror menire este contactul cu informațiile cu adevărat utile, care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a personalității umane. Pentru copii, de exemplu, jocurile online (vezi site-ul) pot fi o modalitate eficientă de a-și îmbogăți deprinderile și cunoștințele cu noi noi descoperiri. Există și metode pedagogice moderne ce recomandă însușirea unor noțiuni prin intermediul jocului didactic, așa încât jocurile pentru copii au nivelul lor de utilitate. Desigur, ca în orice alt domeniu, abuzul conduce la dependență, cu toate consecințele sale negative, dar aici intervin părinții, școala, plus alți factori, ce pot remedia eventuala înclinație spre un abuz de jocuri pe calculator al copiilor. Am întâlnit și persoane, inculte în privința calculatorului și internetului, inclusiv din domeniul educațional, care tratează problema jocurilor pe calculator, a domeniului IT în ansamblu, la nivel de țoapă care vinde pătrunjel în piață și care în viața sa nu și-a depășit condiția de minte limitată, mediocră. A acuza tehnologia de tot răul din lume și a pretinde că barbaria generată de incultura IT este de preferat nu înseamnă decât o întoarcere la lumea primitivă, idealizată greșit de unii, lume în care se mâncau corcodușe și se trăia prin copaci. Numai că între timp s-a rupt creanga primitivismului și cei mai mulți oameni au coborât din pom, încercând să meargă prin acest Univers. Revenind la jocurile online, haideti să vedem, mai ales pentru neinițiați, ce ne spune Wikipedia pe această temă.

“Un joc este o activitate recreațională în care sunt implicați unul sau mai mulți jucători, fiind definit printr-un scop pe care jucătorii încearcă să-l atingă și un set de reguli care determină ce pot face jucătorii. Jocurile pot implica un singur jucător, dar mai des implică o competiție între doi sau mai mulți jucători. Cât timp respectă regulile, de obicei sunt mai multe alegeri pe care jucătorul le poate face. Nerespectarea regulilor se numește trișare. În cadrul întregii istorii umane, oamenii au jucat jocuri ca o sursă de divertisment pentru ei înșiși și pentru alții și există o varietate enormă de jocuri.”

Așadar, dragii moșului, e bine să evadăm din când în când în lumea mirifică a jocului, să uităm pentru câteva zeci de minute de nedreptatea lumii reale, de mizeria din jur, mai ales de cea morală, de tot ce e trist și tot ce e rău. Niciunul dintre noi nu poate uita jocurile copilăriei, fie ele și online azi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu