Pe Si-law.ro mi-am gasit apararea si linistea

marți, noiembrie 26, 2019 19:40
Posted in category Diverse

Samy IlieImi amintesc cat de linistita si in siguranta ma simteam la bunica in brate. Exista locuri in lume care te linistesc cum pui piciorul acolo. Parca au efect magic asupra ta. Poate ca se intampla asa, fiindca acolo sunt oameni puternici care au trecut prin multe, iar sub aripa lor stii ca nimic rau nu ti se poate intampla.

Veneam la bunica de cate ori luam o nota mica sau faceam o pozna, stiind ca acolo mama nu ma pedepsea. Ba o rugam pe bunica sa o puna pe mama sa ii fagaduiasca pe loc ca a uitat incidental si ca nu ma va certa la intoarcerea acasa.

Dar bunica a imbatranit sarmana, sta in pat de 3 ani si eu a trebuit sa plec in Israel sa castig un ban cinstit. Cand ma intorc de Paste si de Craciun ii aduc fructe care nu se gasesc in tara si tot ce stiu ca ii place, iar ea ma implora cu lacrimi in ochi sa nu mai plec.

Mi-e greu sa renunt la serviciul din Israel si sa ma intorc in tara acum. Pe viitor este posibil sa vin din nou acasa.

Vreau insa sa va povestesc ca si aici am gasit un protector puternic, cand credeam ca am pierdut totul.

Mai intai am avut nevoie de o adeverinta de salariat eliberata de angajator si am cerut-o respectuos la firma. Managerul m-a repezit pe loc si m-am simtit ranita, fiindca stateam si peste program, cand aveau nevoie de mine. Apoi peste o sapatamana am fost anuntata ca nu mai au nevoie de mine.

Am cerut dovada ca am lucrat doi ani la ei, neintrerupt, dar mi-au inchis usa. Peste trei zile, am primit citatie. Eram chemata in instanta si acuzata de furt. Mi s-a comunicat ca exista filmari cu mine cand ies din birou cu lucrurile firmei pe care le duc la masina. Mi-am amintit cum am fost invitata sa imi strang lucrurile si sa plec si acum am inteles totul.

Fusesem nedreptatita de n ori, nu aveam pe nimeni si nu as fi dorit sa se afle in tara o poveste deformata despre mine. Neam de neamul meu nu a avut probleme cu justitia si nu puteam sa ii fac bunicii rusinea asta sau parintilor mei.

Era strigator la cer ca m-au mintit ca sunt angajata cu acte, ca imi facusem planuri marete si cand le-am cerut adeverinta de salariat m-au dat afara, dar si mai nedrept ca m-au acuzat pe nedrept de furt si ca faceau totul sa fiu data afara din Israel, iar ei sa nu fie trasi la raspundere.

“Ah, daca ar fi bunica aici si mai ales daca ar fi in putere, as plange cu capul in poala ei ca atunci cand eram copil si poate am gasi impreuna o solutie.”

Apoi m-a cuprins un dor sfasietor de ai mei si am plans ore intregi. Eram straina, nedreptatita, pierdusem timpul degeaba aici si mai eram si acuzata pe nedrept. Imi placea tara si speram sa ii pot aduce si pe ei ca turisti aici. Mi-am propus sa nu judec padurea dupa uscaturi si sa nu urasc tara pentru oamenii necinstiti care ma pacalisera.

Si cum ma cuprinse dorul de tara si de romanii mei si cum imi ardea sufletul de nedreptate, am cautat cantecul: “Romanii sunt peste tot”. Dupa ce l-am ascultat de mai multe ori am inteles ca nu aveam cum sa fiu singura aici si am tastat avocat roman Israel.

Asa am ajuns pe www.si-law.ro si am inteles ca mi-am gasit locul izbavirii. I-am vazut fotografia lui Samy Ilie, am citit prezentarea si am inteles ca imi va dovedi nevinovatia, apoi va urma procesul prin care imi voi castiga vechimea in munca si daune morale din partea firmei care ma acuzase pe nedrept.

Ce cariera avea in spate romanul nostru! A fost seful Procuraturii Penale din Haifa, avand in subordine o echipa de 15 procurori, a detinut functii importante in departamentul de investigatii al politiei, iar in ultima perioada a salvat mii de romani din arest si de la expulzare, facandu-le dreptate.

Imi dadeam seama cat de bine cunoaste legile statului cu un asa trecut glorios in spate. Apoi am citit cuvintele de lauda ale fostilor clienti: “Daca nu ma ajuta Samy Ilie sa ceara presedintelui tarii eliberarea mea din inchisoare, as fi fost in arest si acum. Tot ce am realizat acum ii datorez lui si ii voi fi recunoscator toata viata.” (O.M, patron firma de taximetrie).

“El m-a ajutat sa cumpar localul din centrul orasului si sa deschid restaurantul. Mult timp se ocupa si de plata taxelor si m-a initiat si pe mine, iar afacerea este infloritoare datorita lui.” (T.B, patron restaurant cu specific romanesc).

Samy Ilie a pledat si pentru mine si a demonstrat punct cu punct ca am dreptate. Mi-am castigat toate drepturile si am primit suficiente despagubiri morale din partea firmei ca sa imi deschid o brutarie. In prezent ma bucur de roadele muncii mele, dar ma voi intoarce in tara de dragul a tot ce am lasat acolo.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu