Rolul acoperisului in constructia casei

marți, iunie 21, 2016 20:20
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniMulte persoane prefera sa se mute la periferia orasului, in dorinta de a scapa de tumultul creat de masini, blocurile construite unul langa celalalt, adesea in cartiere nu foarte bogate in vegetatie. Cei care isi permit, isi construiesc locuinte cu unul sau doua etaje, contribuind la expansiunea orasului. Tot mai des, inainte cu cativa kilometri de intrarea propria-zisa in oras, vedem locuinte rezidentiale, vizibile din departare, datorita acoperisurilor cu forme speciale sau clasice.

Daca te numeri si tu printre cuplurile care cauta o oaza de liniste si construiesc o casa, probabil ca te intereseaza sa afli ce solutii de acoperis se impun in cazul constructiilor noi. Sau poate vreti sa renovati o casa si nu stiti de unde sa incepeti! In primul rand, daca proiectul arhitectural al casei este unul modern, ansamblul in sine trebuie sa contina elemente specifice.

In stransa corelatie cu planul casei, design-ul acoperisurilor poate fi foarte diversificat: cu o apa sau doua si atic, cu panta franta, inegala, forme speciale sau complexe. Adeseori, casele moderne pot avea un acoperis cu forma speciala, fiind usor de remarcat in peisajul autohton. Indiferent de design-ul pentru care optati, trebuie ca un acoperis sa indeplineasca cele trei functii cheie: finalitate, estetica si de protectie.

Un acoperis trebuie sa indeplineasca anumite criterii de structurare si mod de configurare, inchizand constructia in partea de deasupra a ultimului nivel, pentru o protectie optima. Cu toate acestea, el nu corespunde doar necesitatii de izolatie pentru prevenirea intemperiior, scurgerilor si infiltratiilor de apa.

Diverse elemente care intregesc functionalitatea unei locuinte (cosurile de fum, sistemele pentru scurgerea apei, pasarele de trecere, mini-gradini suspendate etc.) pot fi adaugate pe un acoperis. Totodata, si sub acoperis pot fi amenajate spatii cu utilitati variate: mansarde de locuit, poduri circulabile, poduri necirculabile. Toate elementele pe care le-am exemplificat pot influenta sistemul de construire al acoperisului.

Compania noastra, SC CIVEFLOR SRL va vine in ajutor, punandu-va la dispozitie produse de top pentru un acoperis durabil, cum ar fi rulouri tigla metalica pe diverse modele, a caror durata de viata este aproximata la 50 de ani. Aplicand periodic masurile de intretinere necesare pentru consolidare si curatare, va puteti petrece urmatorii ani sub acelasi acoperis!

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu