Scaune auto copii – scurt istoric

duminică, noiembrie 25, 2018 10:31
Posted in category Diverse

Scaun auto copiiCând vorbim despre scaune auto copii, vorbim despre siguranţa celor mici, despre obligaţia adulţilor, morală şi legală, de a-şi proteja copiii atunci când sunt transportaţi cu maşina dintr-un loc în altul.

Evident, astăzi există o gamă largă de scaune auto pentru copii, cum ar fi, de exemplu, scaune auto rear facing, aşa încât avem de unde alege. Doar că nu a fost întotdeauna aşa. Există un început al apariţiei acestui produs care aduce siguranţă în ce priveşte călătoriile celor mici cu maşina.

Scaunele auto pentru copii au apărut odată cu dezvoltarea industriei producătoare de maşini. În momentul în care maşina a devenit un bun comun, accesibil celor mulţi, a apărut şi necesitatea protejării copiilor atunci când ajungeau într-o maşină. Pe la 1930, cei mici erau aşezaţi în maşină pe scaune obişnuite, ce putea fi folosite şi în afara maşinii. Se evita astfel alunecarea pe bancheta din spate a celor mici, în cazul în care nu avea cine să-i ţină, însoţitorul adult fiind la volan. Erau destul de incomode acele scaune, dar aşa se întâmplă dacă ai ghinionul să te naşti prea devreme. Dacă erau copii în 2018, ar fi avut scaun auto Tiago Kidscare, iar confortul ar fi fost maxim.

Vreo 30 de ani s-au chinuit oamenii cu scaune auto improvizate, până când, în 1962, un american din Denver, Colorado, Leonard Rivkin, a creat primul scaun auto modern, din punct de vedere al design-ului, pentru transportul în siguranţă al copiilor. Cam în aceeaşi perioadă, un britanic, Jean Ames, propunea un model asemănător, comparabil cu scaunele auto de astăzi.

Tot în Statele Unite, începând cu 1980, au fost promulgate legi în ceea ce priveşte obligativitatea scaunelor auto pentru copii. La noi în ţară, legea prevede, pentru copiii cu vârsta mai mică de trei ani, obligativitatea folosirii scaunelor auto pentru transportul acestora.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu