Sfaturi despre sănătate pentru tine și familia ta

marți, august 20, 2013 10:22
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniȘtim cu toții că sănătatea este bunul cel mai de preț al omului, iar a preveni apariția unor boli este mai ușor decât a vindeca. De aceea, este util să avem cât mai multe cunoștințe despre posibilele cauze ale îmbolnăvirii. Un site cu sfaturi despre sanatate este cel de la link-ul anterior. Pe el găsiți toate informațiile de care aveți nevoie din domeniul medical. De exemplu, găsim: știri despre sănătate, articole medicale, cum să ducem o viață sănătoasă, terapii complementare, sănătatea familiei, despre stilul de viață, medicamente, medici, analize medicale, utile (ghid de prim ajutor, decontări în domeniul sănătății), întrebări și răspunsuri, boli și afecțiuni, dicționar medical, nomenclator medicamente. Aveți descrise pe larg afecțiunile și bolile de care suferim, noi oamenii, aceasta fiind un pas important în a înțelege necesitatea păstrării sănătății sau a unei vindecări cât mai rapide. Astfel, sunt descrise afecțiunile cardiovasculare, cele gastrointestinale, bolile habituale. De asemenea, nu sunt uitate durerile de spate, răceala și gripa, bolile reumatismale, bolile sexuale. Pentru cei interesați, pe site (click pe link-ul anterior) mai găsim informații importante și interesante, furnizate de specialișți, despre: alergii, cancer, diabet, bolile sistemului respirator, afecțiuni ale pielii, boli endocrine, bolile sistemului nervos, sănătatea mintală, oftalmologie, ORL, ortopedie, neurologie, chirurgie. Mai găsim informații utile despre planificarea familială, sănătatea femeii, prim ajutor și urgență, reforma ssitemului sanitar, vârsta a treia. Sunt peste 15000 de articole legate de sănătatea noastră și, în loc să căutăm în neștire informații despre o afecțiune sau alta, este bine să ne notăm în agendă acest site, acolo unde găsim informații cu adevărat importante pentru viața noastră.

Și, ca să vă trezesc și mai mult interesul, iată mai jos un material, extrem de interesant, intitulat Grupa sanguină și personalitatea.

În fiecare dimineață obișnuiți să vă consultați horoscopul? Aflați însă că, mai degrabă decât alinierea planetelor și influența astrelor, grupa sanguină contribuie la determinarea personalității. Evident, unii se pot regăsi în descrierea tipului de personalitate asociat fiecărei grupe de sânge, alții parțial sau deloc…

În unele culturi, mai ales în Japonia și Coreea, în funcție de grupa sanguină se poate stabili chiar și regimul alimentar cel mai potrivit.

Iar în SUA sunt încă în vogă dietele elaborate după grupele de sânge, având la bază lucrarea „Eat Right For Your Type”, a doctorului Peter d’Alamo.

Grupa sanguină 0 sau I

Personalitate:

Sunt persoane ambițioase, încrezătoare în propriile forțe, uneori prea sigure și dau impresia de aroganță, insensibilitate sau vanitate. Cu toate acestea, sunt indivizi naturali, deschiși, expresivi și pasionali. Au însă o dorință nestăvilită de succes și nu le este teamă să-și asume riscuri sau să parieze pe șansele lor de reușită.

Regim alimentar:

Având o memorie digestivă foarte bună și un metabolism rapid, celor cu grupa 0 li se recomandă carnea slabă, pui, curcan, pește. Consumul de cereale și de pâine trebuie însă limitat.

Grupa sanguină A sau II

Personalitate:

Introvertiți, rezervați, răbdători și perfecționiști, oamenii cu grupa A sunt de asemenea considerați a fi predispuși la obsesii, complexe, sunt adesea tensionați și încăpățânați. Dar pe de altă parte sunt persoane loiale, destul de discrete și au uneori dificultăți în a-și exprima sentimentele sau a le împărtăși cu ceilalți.

Regim alimentar:

Grupa de sânge A predispune indivizii a prefera un regim alimentar bazat pe alimente proaspete, sănătoase și naturale, având tendința spre vegetarianism.

Grupa sanguină B sau III

Personalitate:

Persoanele din grupa B sunt creative, flexibile, uneori individualiste, optimiste și pasionale. Au însă și tendințe spre un comportament ranchiunos și iresponsabil. În relațiile amicale, cei cu grupa B știu să fie deschiși și înțelegători, dar ezită deseori să se confrunte cu ceilalți sau să se opună. În Coreea, grupul B are o reputație destul de negativă, deoarece este în mod tradițional asimilat oamenilor egoiști, manipulatori, falși și ipocriți. Predispuși din punct de vedere genetic la mai multe boli, potrivit doctorului d’Alamo, persoanele cu grupa B trebuie să urmeze un regim alimentar special.

Regim alimentar:

Alimentul care trebuie evitat prin excelență este puiul. Conform sfaturilor doctorului d’Alamo, cei cu grupa de sânge B trebuie să evite această carne slabă care conține o substanță coagulantă pentru acest tip de sânge. Consumul de pui poate cauza în principal scăderea rezistenței sistemului imunitar.

Grupa sanguină AB sau IV

Personalitate:

Persoane raționale, dar introvertite, cei din grupa AB sunt de asemenea foarte critici, deseori nehotărâți și recunoscuți pentru răceala și chiar răutatea lor. Ei însă pot apărea în societate ca persoane carismatice și populare, însă personalitatea lor internă se opune de obicei atitudinii afișate în exterior. Ei își ghidează viața mai degrabă după minte și rațiune decât după inimă și suflet, ceea ce îi determină să-și croiască un drum la distanță față de ceilalți.

Regim alimentar:

Având un sistem digestiv foarte sensibil, cei cu grupa AB trebuie să evite consumul de carne de vită sau porc.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu