Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV)

sâmbătă, mai 20, 2017 12:04
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Cum vă curăţaţi PC-ul şi preveniţi instalarea de adware şi junkware
    Marea problemă nu mai este dată de viruşi care vă strică fotografiile şi muzica, dar există alternative cu efecte la fel de dezastruoase asupra performanţei PC-ului. Este vorba de junkware sau adware, mici utilitare, toolbar-uri sau programe de care nu aveţi nevoie şi cu care vă treziţi instalate fără să înţelegeţi exact de unde au venit. În realitate, cele mai multe dintre ele vin „la pachet” cu programe pe care le-aţi instalat cu bună ştiinţă şi de care aveaţi nevoie. Faptul că, după ce aţi instalat Java observaţi că aveţi alt motor de căutare în Chrome sau Firefox plus un toolbar, se datorează în egală măsură lipsei de atenţie la instalare şi faptului că cei de la Oracle vroiau să facă nişte bani de pe urma voastră. În definitiv, fiecare extensie în plus în browser face o treabă foarte bună în a vă monitoriza website-urile pe care le vizitaţi şi a monetiza acele informaţii cu scopul de a vă oferi reclame personalizate.
    Intitulat Unchecky, progrămelul în cauză este gratuit şi poate fi descărcat de la Unchecky.com. Rulează în fundal, nu este vizibil în taskbar, dar îşi face treaba. Când vă aşteptaţi mai puţin, veţi fi întâmpinaţi de un mesaj similar cu cel de mai sus, care vă atrage atenţia că era să vă daţi acordul pentru instalarea a ceva de care nu aveaţi nevoie. Pentru a funcţiona, Uncheky are în spate o bază de date care se actualizează în timp real, dar care nu este niciodată completă. Din acest motiv, cu siguranţă nu înlocuieşte complet nivelul de atenţie pe care insistam mai sus.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Generalul Dobriţoiu are pensie de 5000 de lei, dar mai vrea!
    Generalul Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Armatei Române, minte din nou, aşa cum a făcut-o şi în scandalul legat de casele primite de la MApN, pentru care acum e cercetat de DNA. Şi de data aceasta, pe Dobriţoiu l-a luat gura pe dinainte şi a început să se vaite că vechea guvernare i-a tăiat pensia. Cu 75%.
    Senatorul liberal făcea declaraţii pentru Mediafax, în ziua de 22 mai a.c., despre majorarea pensiilor militarilor care au fost scăzute în 2010.
    Evenimentul zilei a intrat în posesia unor documente care demonstrează fără echivoc că fostul ofiţer al armatei române este un demagog atunci când susţine public că a ieşit la pensie cu suma de 4.100 lei, iar în anul 2010 i-a fost diminuată cu 75%.
    Actele îl dau de gol pe generalul prefăcut!
    General locotenent Corneliu V. Dobriţoiu s-a pensionat în anul 2006 (pensie de serviciu pentru activitatea depusă, conform Legii 164/2001, art 13, litera a), la 51 de ani, în vremea când se luau şi ceva salarii compensatorii la plecare. Suma calculată ca pensie lunară: 3.136 lei (890 euro, la cursul din 2006). Deci nu 4.100 de lei cum a declarat generalul Dobriţoiu reporterului de la Mediafax!
    În noiembrie 2011, deci după tăierea pensiei cu 75 %, Decizia dată „în baza OuG nr.1/2011 privind revizuirea pensiei” îi comunică generalului în rezervă că suma lunară va fi de 3.665 lei (866 euro, la cursul din 2011).
    Anul următor, în 2012, venitul bănesc cunoaşte o înflorire uimitoare pentru Dobriţoiu, dacă ne gândim cum ţipau în stradă şi la televizor foşti ofiţeri superiori, politruci, dar şi simpli militari de carieră. Conform actelor, generalul locotenent primeşte în februarie vestea că pensia sa a devenit 3.687 lei (828 euro), iar în martie, la o nouă revizuire, pensia creşte la 4.563 de lei (1.025 euro).
    În mai 2012, Corneliu Dobriţoiu, care intrase în corpul generalilor şi primise două stele în mandatul Iliescu- Năstase, este propus de liberali şi e desemnat ministrul Apărării de către Victor Ponta. Pensia militară stagnează la cele 45 de milioane vechi până în februarie 2013 când Casa de Pensii îi dă Decizia de recalculare a pensiei pentru limita de vârstă. Omul împlinise 57 de ani! Noua sumă virată în contul generalului este de 5.001 lei, adică 1.141 de euro la cursul BNR. Un calcul simplu arată că celui mai bogat general al Armatei române i-au fost tăiaţi din pensie doar 135 de euro în perioada 2006-2012.
  • ROMÂNIA ÎNVAŢĂ HAOTIC ŞI MUNCEŞTE PROST: 80 la sută dintre absolvenţi profesează în alte domenii decât cele în care s-au pregătit.
    Statul român finanţează anual de la buget aproximativ 62.000 de locuri la facultăţi pentru primul an de studiu universitar, cele mai multe dintre acestea fiind în ştiinţe economice, ştiinţe juridice, administraţie, studii europene şi chiar jurnalism. Însă cât de mult rezonează universităţile româneşti cu piaţa muncii? Îşi găsesc miile de absolvenţi care ies de pe băncile facultăţii un loc de muncă în domeniul studiat? Datele de la instituţiile care se ocupă de calitatea învăţământului, obţinute de gândul, arată că 80% din absolvenţii de facultăţi din România profesează în alte domenii decât cele pentru care s-au pregătit.
    Ultimul studiu despre structura absolvenţilor din România, realizat de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior pentru anul 2012, arată că studiile în ştiinţe sociale, drept şi bussiness reprezintă 53,4% în facultăţile din România, comparativ cu 35,6% cât este valoarea medie în ţările europene. Studiile în inginerie, construcţii şi industrie reprezintă 17,3%, faţă de 12,9% – cât este media europeană.
    Acelaşi document relevă însă că universităţile din România se află sub media europeană în ceea ce priveşte ponderea absolvenţilor în alte domenii care sunt importante în Uniunea Europeană. Astfel, educaţia şi formarea profesională reprezintă 1,8% faţă de 9,5% cât e valoarea medie europeană, ştiinţele umaniste şi artele -7,7%, faţă de 11,6% media europeană, ştiinţele exacte -matematică, informatică – 4,4%, faţă de media de 9,2%, şi sănătatea şi asistenţa socială -10 %, faţă media europeană de 15,4%.
  • Un nou record în TELEPORTAREA informaţiei cuantice; spre eliminarea SPIONILOR informatici
    Visul informaticienilor si, sincer vorbind, nu doar al lor, este sa ajungem sa avem modalitati de transmitere a informatiei folosind internetul absolut sigure, fara posibilitatea ca vreun „spion” sa poate avea acces la informatia care circula intre doi (sau mai multi) interlocutori.
    Acest vis ar putea fi realizat cu ajutorul mecanicii cuantice – folosind proprietati si mecanisme cuantice, precum suprapunerea cuantica a starilor si asa-numitul „entanglement” (un fel de „infratire” a particulelor). Un nou record a fost stabilit de catre cercetatorii de la Delft University of Technology care au reusit transmiterea informatiei printr-un protocol cuantic sigur si extrem de eficient pe o distanta de 3 metri.
  • Cum sa afli cine ti-a cautat numele pe Google?
    Ai fost vreodata curios cine sunt cei care cauta informatii despre tine pe Google?
    O noua optiune oferita de compania BrandYourself, un site care ajuta utilizatorii sa-si gestioneze reputatia online, iti va arata unde, cand si cum cauta oamenii informatii despre numele tau pe Google, scrie libertatea.ro.
    Potrivit Mashable, noua unealta a fost lansata pe 1 mai si functioneaza cu ajutorul unei baze de date a adreselor IP ale companiilor. In acest fel, BrandYourself foloseste baza de date pentru a afla la ce companie lucreaza cel care te cauta, pentru a incerca sa inteleaga in ce scop a avut curiozitati despre tine. De asemenea, vei afla automat si orasul din care ai fost cautat si termenii exacti de cautare.
    Pentru a iti crea si tu un profil pe site-ul BrandYourself, tot ce ai de facut este sa accesezi site-ul, sa-ti introduci adresa de e-mail si sa-ti alegi o parola.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XV) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 15th, 2019 at 8:19

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:47

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) | A șaptea dimensiune says:

    mai 11th, 2019 at 7:57

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 8th, 2019 at 13:26

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV) […]

Adauga un comentariu