Surse de iluminat LED

luni, martie 21, 2016 20:07
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAtunci cand am terminat de ridicat casa la care lucram, si tin sa precizez ca in momentul in care te apuci de construit o casa trebuie sa te inarmezi cu rabdare multa si foarte multa tarie de caracter, curaj si calmitate, deorece lucrurile nu sunt intotdeauna atat de usoare cum ne imaginam si intotdeauna vor aparea lucruri imprevizibile pe care trebuie sa la rezolvam, mi-am luat o piatra de pe inima.

Cum spuneam mai sus dupa ce am terminat de ridicat casa a trebuit sa ne ocupam de iluminatul din curte.

Eram sigura si stiam ce ne doream pentru interiorul clasei, optasem deja pentru becuri led deoarece stim cu totii in primul si in primul rand sunt costuri mult mai mici decat in cazul alegerii becurilor clasice cu filament, si au si o durata mai mare de viata.

Totodata aveam mai multe posibilitati de a amenaja interiorul prin alegerea unor profile led care ne permiteau amenajarea mobilei asa cum ne imaginam noi dar si iluminatul in anumite locuri din casa.

Daca stiam exact ce vom folosi in interior, urma sa alegem iluminatul la exterior, iluminatul curtii, si cum eu imi doresc sa existe lumina, sa fie totul vizibil, am inceput sa ma documentez despre iluminatul din exterior.

Clar trebuia sa fie ceva care sa ofere lumina si totodata avand in vedere ca urma sa lumineze curtea pe toata perioada noptii clar trebuia sa fie ceva ce nu implica costuri foarte mari.

Asa am descoperit proiectoarele led ce sunt disponibile in multiple variante de la 10W si pana la 100W si sunt utilizate pentru iluminatul parcarior, tunelurilor, terenurilor de sport, halelor etc.

Avantajele utilizarii acestor proiectoare led constau in durata de viata foarte mare si consumului redus de energie de pana la 60% mai mult decat in cazul surselor HID.

Dupa parerea mea iluminatul cu led la exterior este cea mai buna alegere atat din punct de vedere al costului dar si din punct de vedere al sigurantei, iti ofera un sentiment de siguranta pe timpul noptii.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu