Nu uita să comanzi scaune auto copii, dacă vrei să-ţi iei copiii cu tine în maşină

duminică, decembrie 16, 2018 10:31
Posted in category Diverse

Scaun auto copiiLumea de astăzi, cu tot progresul tehnologic şi revoluţia informaţională la care asistăm, are şi inconvenientul de a fi foarte dinamică, pentru persoanele active, acestea având tot mai puţin timp liber. De aceea, scade şi timpul alocat de părinţi celor mici, care, de multe ori, trebuie luaţi de acasă şi duşi în diverse locuri.

Dacă-i transportăm cu maşina pe cei foarte mici, avem nevoie obligatoriu de scaune auto copii, deoarece legislaţia în vigoare prevede în mod expres obligativitatea transportului bebeluşilor în scaune special concepute în acest sens.

Şi nu este vorba numai de legislaţie, ci mai ales de siguranţa micuţilor. Scaunele auto pentru copii, cum ar, de exemplu, scaune auto Isofix, au acele caracteristici care fac din călătoria celor mici o plăcere. Mai mult decât atât, şi mai important, această călătorie are loc în cea mai deplină siguranţă. Nu trebuie uitat niciun moment că şoselele din România, puţine şi proaste, sunt supraaglomerate şi oricând se pot produce evenimente rutiere nedorite cu consecinţe dintre cele mai dramatice.

Implementarea în legislaţia ţărilor europene a obligativităţii tarnsportului copiilor în scaune auto 0-36 kg s-a făcut în urma unor studii temeinice, care au arătat cu claritate faptul că doar un scaun auto special concept, adică omologat, îl poate proteja pe cel mic în cazul unui accident rutier. Urmarea introducerii obligativităţii tarnsportului bebeluşilor în scaune auto pentru copii, a scăzut drastic numărul bebeluşilor care au de suferit în urma accidentelor rutiere, conform statisticilor anuale din ţările civilizate.

Aşa încât, dacă nu vreţi să puneţi în pericol viaţa şi sănătatea celor mici, comandaţi scaune auto copii şi veţi avea siguranţa faptului că, indiferent de drumul parcurs cu maşina, bebeluşii ajung cu bine la destinaţie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu