A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCXXXII)

sâmbătă, august 28, 2021 13:58
Posted in category Educatie

Borfasul Liviu Dragnea pazit de interlopi5 august 2019

25 de ani de lupta a Bisericii si Scolii impotriva democratiei si statului de drept

Romania este unde este si din cauza faptului că Biserica și școala au dus o luptă continuă pentru denigrarea valorilor democratice. Mă învârt de peste 25 de ani între “luminile” demult stinse din învățământul românesc și vă pot spune cu certitudine că peste 75% din cei care predau în școlile României nu dau doi bani pe valorile democrației și statului de drept. Consecința: nu vă așteptați ca mitomanul Ponta să aibă probleme dacă ne-ar atașa, ca țară, Rusiei lui Putin. În urmă cu un an, discutam la un cerc pedagogic despre masacrele rusești din România și despre imperialismul lui Putin. Efectiv, dragii mei, pe cei de aici, din învățământ, îi doare-n cur de crimele și genocidul rusesc, de furtul Basarabiei, de crimele dictaturii comuniste, de spălarea creierelor în comunism etc.

La nivel de mentalitate colectivă, este lins în continuare fundul lui Ceausescu, ce a izolat și înfometat România, inclusiv de către cei din învățământ. Chiar credeți că interesează pe cineva acțiunile criminale ale Securității comuniste? Nu. Chiar credeți că interesează de cineva dintre oamenii de la catedră de încălcarea de către Ponta, USL, PSD, în 2012, a normelor statului de drept? Nu. Ca să înțelegemn de ce PSD-ul, partid format din fosta nomenclatură comunistă și urmașii acestora, este cel mai important partid din România, trebuie avut în vedere caracterul antidemocratic al acțiunilor bisericii și școlii românești. Cică se face cultură civică în România (hă, hăăă, hăăă). La țară, cel puțin, acesta este un obiect cu care ne ștergem la fund, precum o carte de literatură proastă. Faceți un sondaj prin școlile din mediul rural, să vedeți cum ce înțeleg unii, inclusiv cei care predau cultură civică, prin stat de drept și democrație. Ca să nu mai vorbim despre cei care au făcut educație în școlile românești după 1989 (astăzi sunt și tineri necontaminați de comunism), foști ideologi bolșevici, deveniți peste noapte mari dascăli într-o Românie liberă. Nici nu știți ce colhozuri bolșevice erau prin școli pe timpul lui Ilici “KGB” Iliescu și cum erau înfierați cu mânie proletară un Corneliu Coposu sau Ion Rațiu, de exemplu.

Dar, poate, mai grav decât acțiunile școlii sunt cele ale Bisericii (nu contează de care cult este vorba). Libertatea și democrația este văzută de clerul corupt al Bisericii drept un antetat la valorile creștine. Mai rămâne să fim tratați ca pe timpul lui Giordano Bruno, ars pe rug de Biserica Catolică pentru că a “îndrăznit” să contrazica dogmele bisericești. Preoții, acești avari ce urmăresc în marea lor majoritate (or fi și câtiva naivi care chiar se ocupă de cei cu probleme) bunăstarea materială, dând și primind șpăgi la greu, vorbind împotriva “uneltelor diavolului” precum: cipurile, UE, democrația, statul de drept, progresul tehnologic etc. BOR, biserica majoritară din România, care încă nu și-a cerut iertare pentru colaborarea cu regimul comunist ateu (catolicii și-au cerut iertare pentru arderea pe rug al lui Giordano Bruno), este total nereformată, fiind la nivel de Comună Primitivă, în multe privințe. Dar haideți să vedem câteva fragmente dintr-un material postat pe contributors.ro pe tema luptei Bisericii împotriva democrației.

Biserica impotriva Statului

Evident, exista doua Romanii. Exista Romania celor care se simt la ei acasa fie ca se afla in Cluj, in Bucuresti, la Paris sau la Haga, dar si Romania celor care-si impart proprii concetateni in “ardeleni“, “regateni“, “bozgori“, “șoldoveni“; exista Romania celor ce lucreaza in cadrul CERN sau infiinteaza start-up-uri in Silicon Valley, dar si cea a dacomanilor verzi, ce suspina in birt dupa gloria pierduta a industriei comuniste…

Cum se situeaza Biserica Ortodoxa fata de acesta falie? La ce set de valori adera? Ce principii promoveaza?

Este important sa intelegem si sa urmarim aceasta pozitionare. Nu numai ca politicienii romani s-au dovedit in nenumarate rinduri foarte sensibili la “sugestiile” BOR, dar nu trebuie uitat nici ca, sub o forma sau alta, de 25 de ani oamenii Bisericii s-au infiltrat peste tot in administratie, in pozitii cheie, fie ca vorbim de preoti, de numerosii “teologi” sau de vestitele “preotese”.

Vreti exemple? Stiati ca un director din Ministerul Transporturilor este si… preot misionar? Este vorba de dl. Marcel Bolos, fost director al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, fost sef al Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din Primaria Oradea, acum proaspat numit in consiliul de administratie al Tarom!

Nu stiu cum se face,dar BOR pare sa aiba o afinitate deosebita pentru politicienii corupti si pentru oamenii lor de incredere… Vi-l amintiti pe inginerul Turbatu de la Patriarhie, inculpat si condamnat alaturi de Relu Fenechiu in dosarul “Transformatorul”? Dupa ce a fost dat afara de la Electrica Moldova, timp de trei ani, pina cind s-au tot judecat recursurile, a fost angajat de BOR sa pastoreasca constructia asa-zisei Catedrale a “Mintuirii” Neamului.

In disperare de cauza, incercind sa-si salveze aliatii, BOR a inventat o varianta actualizata a indulgentelor medievale: adeverinta de “bun crestin”, destinata inmuierii inimii impietrite a judecatorilor. Anul trecut, Ioan Mihaila, fost consilier in Ministerul Energiei si acuzat de dare de mita, a depus la tribunal scrisori de sprijin semnate de 15 preoti, unul dintre ei fiind chiar Arhiepiscopul Rimnicului.

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu