A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCXXX)

vineri, august 27, 2021 12:58
Posted in category Educatie

Muie PSD!2 august 2019

Text preluat de pe Facebook (autorul nu l-am notat si, momentan, imi scapa):

O TARA DE ANALFABETI

Planul de distrugere a educatiei a reusit. Este un succes total.

Din generatia 2007-2019 doar 2 copii din 5 au luat bacalaureatul. Dintre acestia doi, probabil doar 0.2 sau mai putin vor termina o facultate. Rezultatul este indubitabil o tara de prosti, de videochatiste, de interlopi si necalificati. Carne de tun pentru oricine, victima a manipularilor oricui.

Impactul asupra viitorului este dramatic. Cu un procent de 40% dintre adolescenti analfabeti functional, nu avem nici cea mai mica sansa intr-un viitor al tehnologiei, creatiei si inteligentei artificiale.

Din pacate este mult prea tarziu sa mai fiu optimist cand vine vorba de educatie. Toate scuzele sunt zero. Vinovati sunt TOTI (poate cu circumstante atenuante Funeriu). Toate guvernele din ultimii 30 de ani si in special tampita aceasta de Andronescu, gropara educatiei romanesti.

Individa aceasta a facut mai mult rau acestei tari decat toate jafurile si coruptia pentru ca cea mai de pret avere a unei tari nu este petrolul sau aurul ci materia cenusie.

Poate vi se pare exagerat sau emotional dar incercati doar sa va imaginati cam ce va fi in 10 ani aici. Cum naiba de zeci de ani nu reusim sa scapam de plaga asta nenorocita, de ciuma rosie, de sistemul asta securisto-ruso-nomenclaturist, de parlamentele pline de infractori si idioti, de guvernele pline de tradatori de tara, de tampiti si de analfabeti.

Nu stiu in ce lume credeti ca vom trai dar viitorul este sumbru pentru Romania.

Parca traim un blestem al propriei neputinte cu toate personajele astea neterminate si rau intentionate Dancila, Andronescu, Carmen Dan, Teodorovici, Iordache, Savonea, Dorneanu, Tariceanu.

Dormiti linistiti. Rulam incet spre prapastie. La scara timpului, de ieri pana azi nu s-a schimbat nimic. Aceleasi personaje saboteaza justitia, aceleasi personaje va indatoreaza pe zeci de ani, aceleasi personaje distrug metodic Romania. V-ati bucurat ca va puteti umple caruciorul in supermarketuri cu produse din alte tari si la adapostul somnului vostru se evapora miliarde de euro prin coruptie si furturi iar Romania se transforma intr-o tara de zombie.

Si nu va ingrijorati prea tare. Nimanui nu ii pasa. Nu am vazut nici o declaratie, nici un plan, nici o demisie dupa rezultatele catastrofale din educatie. Nu isi pune nimeni intrebari.

Dormiti linistiti. Cand veti intelege cam ce bomba cu ceas este educatia va fi prea tarziu.

3 august 2019

Îndemn la luptă

Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care să lupte nu mai vor.

Cat inima în piept iti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
când te ridici cu-n steag, mai sus ?

Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

Autor: Radu Gyr

10 august 2018

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu