Bateriile auto – componente indispensabile pentru vehicule

marți, iunie 21, 2016 22:01
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniTraim intr-o lume pe care ar fi greu sa ne-o inchipuim fara masini, de exemplu. Transporturile s-au diversificat, iar tot mai multi oameni doresc sa isi achizitioneze propriul autoturism, pentru a le inlesni deplasarile la munca sau in alte scopuri. Inventatori contemporani se concentreaza asupra crearii unor vehicule hibride sau bazate pe alte principii de functionare decat cele care populeaza strazile oraselor. Insa, pana atunci, avem nevoie de baterii auto pentru ca acestea sunt o componenta indispensabila pentru intregirea functionalitatii unui vehicul.

Rolul principal al unui acumulator auto este de a oferi curent motorului de pornire. Constructia unei baterii este una speciala. In decursul existentei lor, de la inceputuri pana in ziua de astazi, bateriile au cunoscut diferite imbunatatiri, care au avut impact asupra duratei de viata, eficientei de care sunt capabile etc. Milioane de baterii sunt produse an de an, alte milioane sunt reciclate pentru a garanta un mediu sustenabil si a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.

Progresul in domeniul bateriilor este unul lent; cu toate ca in ultima jumatate de secol s-au petrecut schimbari uluitoare, acumulatorul este in continuare neschimbat in esenta sa.

In general, majoritatea bateriilor utilizeaza aceleasi principii de functionare, bazandu-se pe interactiunea dintre substantele chimice situate in interiorul bateriei, producatoare de electroni si care asigura convertirea energiei chimice in energie electrica. In momentul in care o baterie este conectata la un gadget, electronii se vor deplasa de la polul negativ al bateriei, in directia de inchidere a circuitului prin polul pozitiv al bateriei.

Bateriile pot fi clasificate in:

– Baterii cu placi de plumb si acid sulfuric

  1. bateria auto – utilizata la pornire, cum este cea pe care o aveti la masina, creata special pentru a produce scurte „socuri” electrice;
  2. bateria pentru alimentarea unor ambarcatiuni precum o barca, a unei masini de golf ori ca rezerva de energie pentru diverse gadgeturi.

– Baterii Litiu-Ion (Li-ion). Acestea reprezinta ultimul standard, oferind o functionare indelungata.

Societatea noastra, SC Sorgeti SRL, este producator si distribuitor autorizat de acumulatoare auto, baterii moto, stationare si de tractiune provenind de la diverse marci.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu