CEDO, speranta romanilor nedreptatiti de instantele romanesti

marți, decembrie 3, 2019 7:09
Posted in category Diverse

CEDOSunt norocosi oamenii care nu au fost nedreptatiti de vecinii, cunoscutii sau rudele lor. Stiu cazuri in care adolescenti care si-au pierdut parintii au fost dusi la orfelinate, iar cand s-au intors la majorat, casele erau ocupate de rude prin abuz de putere. Nu, n-a mai fost chip ca neoamenii sa mai fie dati afara din casa si pana in ziua de azi orfanii pribegesc prin lume, in timp ce rudele care nu aveau niciun rost le-au ocupat casele.

Am vazut batrani tremurandu-le barbile prin tribunale, fiindca au pierdut o vie lasata de parintii lor sau de bunicii lor sau fiindca au lasat casa lor cuiva apropiat din familie, ca sa le ofere la schimb ingrijire tot timpul vietii si au fost umiliti, agresati si scosi afara din casele lor.

Unii dintre ei au ajuns pe strada, in special cei fara venituri, iar altii putin mai norocosi in azile de batrani, daca au avut norocul sa aiba o pensie decenta.
In astfel de situatii, cand cel care ar trebui sa te apere si sa te ajute, te nedreptateste, te simti de doua ori nedreptatit: o data de familie si a doua oara de instanta.

Oamenii sunt chemati in instanta sau cheama in judecata pe altii din diferite motive: inselaciune, jaf, agresiune fizica, accidentare grava.

In unele dintre situatii legea nu pare sa fie de partea dreptatii, dar si imperfecta, tot lege ramane. De pilda se poate demonstra modul in care societatea face discriminare intre diferite categorii de oameni, de natura socio-profesionala prin pensii si contributii, prin anumite facilitati.

Numai daca ne gandim la retrocedarea imobilelor nationalizate si vom intelege de ce fiecare dintre parti crede ca dreptatea este de partea ei.

Cei care au stat cu chirie au facut diverse imbunatatiri sau au cumparat in rate casa respectiva, insa intrata in vigoare legea retrocedarii ea a decis evacuarea celor care au stat in aceste case, chiar daca le-au cumparat cu buna-credinta.

Au fost cazuri in care evacuarea a avut loc in plina iarna sau in luna martie, cand afara era inca frig si zapada. Nu s-a tinut cont nici de familiile cu copii sau de batranii bolnavi. Paradoxal, multe dintre aceste case stau incuiate acum.

Indiferent de modul in care a decurs aici procesul, daca ai impresia ca ai fost nedreptatit si esti hotarat sa mergi pana la capat, cauta avocati care sa te ajute sa iti gasesti dreptatea la CEDO.

In prezent, CEDO este un organism de justitie accesibil fiecarui cetatean U.E, daca acesta se bucura de reprezentarea unui avocat cu experienta in astfel de procese.

Totul debuteaza pe site-ul firmei Consultanta-cedo.ro, prin solicitatea consultantei avocatilor care au pus pe rol la CEDO sute de dosare cu hotarari nedrepte sau discutabile de la instantele din Romania.

Sotii Grigoriu sunt onesti si evalueaza corect sansele clientilor lor.

Etapa urmatoare o reprezinta inaintarea formularului si a dosarului complet care Curtea Europeana de Justitie. Din nou experienta isi spune cuvantul, fiindca niciun dosar pus la punct de ei nu a fost respins.

Informatii despre criteriile de admitere a rejudecarii la instanta europeana de justitie sunt oferite si pe site-ul oficial, celor care doresc sa le afle.

Din momentul in care dosarul este admis, se incepe pregatirea pledoariei in engleza. Totul este facut ca la carte, cu simtul responsabilitatii. Sotii Grigoriu sunt renumiti pentru dosarele impecabile pe care le pun la punct si pledoariile persuasive si bazate pe articolele de lege pe care le rostesc la fel de bine in romana si in engleza.

Sa nu va imaginati ca munca lor este usoara, dar roadele sunt impresionante. Pe site sunt publicate o serie de cazuri grele castigate de ei la CEDO, dar si lista altor probleme de natura juridica pe care le pot rezolva.

In Romania te pot reprezenta in procese civile si penale, pot pune la punct intelegeri amiabile intre parti, pentru evitarea unui proces, redacteaza contracte in termeni legali si recupereaza creante.

Cu mana forte, mana cunoasterii legilor, iti apara ei drepturile si nu se dau batuti, pana nu intri in drepturile care ti se cuvin.

Ei se implica in problema ta atat de mult, incat ajung sa se identifice cu clientii pe care ii apara.

CEDO nu este o institutie pretentioasa sau inaccesibile, dar va imaginati ca nu poate aproba orice. In primul rand, accepta dosarele care fac dovada ca s-a gresit in tara si ale caror cereri de rejudecare sunt formulate pe inteles si in limbajul juridic.

Prin urmare, se intelege ca fara un avocat care sa te ajute nu ai sorti de izbanda la CEDO.

Exista oameni care sunt gata sa faca totul pentru dreptatea lor, fiindca aceasta defineste demnitatea lor. Este o dovada de mare lasitate sa accepti sa ti se ia ceea ce iti apartine, sa nu faci nimic, cand cineva isi bate joc de tine. Oamenii moderni nu trebuie sa mai accepte umilinte si nedreptati, fiindca au la indemana atatea parghii legale de aparare a demnitatii lor.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu