Crizantemele sunt florile mortii

sâmbătă, septembrie 22, 2018 17:03
Posted in category Diverse

CrizantemeAtat de frumoase si totusi asa de fragile! Albe, galbene, bordo sau portocalii le atingi putin si petalele le cad in semn de protest una cate una. Sunt flori de toamna, florile mortii si raspandesc parfum de tristete poate fiindca sunt ultimele flori din gradina. Peste ele cade bruma, iar dincolo de perioada lor de glorie si de triumf al frumusetii se intinde imparatia ghetii.

Vegetatia si animalele libere care mor nu au insa nevoie sa fie ingropate, in schimb pentru om, un mormant ingrijit cu flori, iarba si lumanari este o dovada de respect. In timp ce frunzele si florile putrezesc la vedere, iar imaginea este infioratoare, oamenii au parte de intimidate in cadrul procesului complex de integrare in univers.

Frunzele si animalele nu au ratiune si atunci familia nu are timp si nu constientizeaza ca trebuie sa isi planga mortii. Noi, oamenii, avem alte legi si traditii. Mortul nostru trebuie sa fie imbracat frumos si curat ca lacrima fiindca sufletul sau intra pe portile Raiului. In plus vine multa lume sa il vada si imaginea de ramas bun conteaza foarte mult.

Iata de ce se impune sa apelati la servicii funerare si pompe funebre sa va usureze sarcinile multiple si mai ales suferinta de a fi pierdut pe cineva drag.

O firma buna si cu experienta de servicii funerare preia mortul de la domiciliu si il aduce la capela preagatit pentru inmormantare.

Profesionistii care actioneaza in echipa se ocupa de:

  • punerea la punct a actelor necesare pentru inmormantarea legala: certificatul de deces si adeverinta de inhumare. Desi par cele mai simple lucruri din lume, necesita timp si alergatura, iar starea sufleteasca nu este potrivita drumurilor nenumarate care se impun sa fie facute ca inmormantarea sa aiba loc la timp si in conditii desavarsite;
  • pregatirea decedatului pentru ultima calatorie. Trupul trebuie spalat cu grija, imbalsamat si imbracat, parul se impune a fi aranjat, iar unghiile taiate. Mortul este ca si un copil care se prezinta in lume, iar parintii sunt judecati dupa cum arata copilul. Daca este murdar sau imbracat neingrijit, parintii sunt condamnati. La fel se intampla in cazul unui deces. Cum mortul nu mai poate sa faca nimic, apartinatorii sunt condamnati daca este netuns, nebarbierit sau cu haine vechi. Evident ca aici intra si imbalsamarea. Un corp intrat deja in descompunere emite mirosuri si reprezinta o sursa de microbi, dar cu ajutorul celor mai bune substante, situatia este tinuta sub control. Firma numarul 1 din Romania are sicrie de calitate si haine elegante potrivite tuturor masurilor. Lenjeria pentru sicriu si pernele sunt finute, in tot ceea ce fac pentru decedati dovedesc respect si bun gust.
  • transportul de la capela la cimitir cu masini funerare autorizate, curate si elegante si dotate cu frig. Soferii au experienta acestui tip de transport si merg cu viteza potrivita si adopta tinuta adecvata.
  • organizarea parastasului si a pachetelor cu mancarea ce va fi impartita in memoria mortului. Firma prezentata mai sus tine cont de dorintele apartinatorilor, iar la cererea expresa a acestora pun in pachete mancarurile preferate ale raposatului.
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu