Cum aflăm informaţii complete despre firme

marți, august 17, 2021 8:21
Posted in category Diverse

Risco.ro
Ca fost absolvent de liceu economic, e drept, în perioada comunistă, am avut prilejul să învăţ despre cât de importante sunt anumite informaţii despre firme, fabrici şi intreprinderi cum se numeau atunci. Pe atunci nu existau calculatoare ca astăzi, iar toate datele culese erau prelucrate manual, pe hârtie.

E adevărat, în acea perioadă nu se făceau analize financiare detaliate ca astăzi, accentul fiind pus în acea vreme pe alţi indicatori. Dar timpul a trecut, iar în prezent avem pârghii mult mai eficiente de a afla şi prelucra informaţii despre anumite firme.

De exemplu, pe site-ul risco.ro, poţi afla prin câteva click-uri tot ce-ţi doreşti despre o firmă. Am ales, spre exemplificare, firma IT Finance Solution SRL, înregistrată în anul 2017, având ca obiect de activitate realizarea de soft-uri la comandă, cu sediul în Popeşte Leordeni, firmă ce a avut în anul 2020 o cifră de afaceri de 160.550 lei, cu un profit net de 155.165 lei.

Bun, s-ar putea să întrebe unii, la ce ne ajută aceste informaţii? Ei bine, aici putem vorbi de mai multe situaţii. Dacă nu suntem interesaţi de firma respectivă, atunci informaţiile utile, preţioase şi interesante despre aceste firme s-ar putea să nu treacă de bariera raţiunii noastre. Dar dacă, prin natura profesiei sau prin natura noastră umană, chiar dorim să aflăm informaţii folositoare în tot felul de contexte despre o firmă sau alta, atunci cu siguranţă https://www.risco.ro/ nu trebuie să lipsească din agenda noastră.

Mai mult, pe site-ul amintit mai sus există o mulţime de servicii utile celor care doresc să fie informaţi, comple şi corect, despre firmele din România. Fără a epuiza descrierea acestor servicii, avem aşa:

  • Date firme: la această secţiune poţi căuta firma, după nume sau după CUI, poţi vedea rapoarte de bonitate ale firmelor, poţi crea alerte şi monitorizări pentru firme, poţi accesa baze de date pentru firmele care te interesează.
  • Poţi vedea ultimele ştiri şi noutăţi din domeniul care te interesează, informaţiile fiind actualizate din surse oficiale. Evident, poţi adăuga noutăţi despre firma ta, dacă ai una, şi poţi urmări nouăţile celor din branşa ta, tot în cazul în care eşti manager de firmă.
  • Poţi vedea şi poţi publica anunţuri despre servicii oferite clienţilor, din domenii diverse de activitate, de la domeniul IT până la domeniul salubrităţii.
  • Poţi folosi şi RiscoRo Aplicaţie Mobilă, gratuită, prin intermediul căreia poţi afla, oricând şi oriunde, informaţii financiare şi juridice despre orice firmă din România.

Cei care au prins anii ’90 ai secolului trecut îşi amintesc, probabil, de faptul că populaţia de atunci a României a beneficiat de cupoane de acţionar la diverse firme, la alegere, din România. Aşa-numita “cuponiadă” de atunci a însemnat, de fapt, o fină manipulare a celor neinformaţi, care şi-au vândut respectivele cupoane pe nimic, deoarece pe atunci nu existau, ca astăzi, informaţii disponibile despre firmele din România, care să poată fi accesate cu uşurinţă. Practic, atunci când alegeai firma la care să fii acţionar, nu ştiai mai nimic despre respectiva firmă, care putea fi falimentară, aşa cum s-a întâmplat în multe cazuri, şi te trezeai peste o perioadă că respectivele cupoane nu mai valorează mare lucru.

Din fericire, astăzi avem suficiente informaţii despre firmele din România, deoarece, printre altele, există risco.ro, aşa încât putem lua decizii economice în cunoştinţă de cauză.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu