Cum să-ți transformi baia cu ce ai la îndemână

luni, august 1, 2016 10:30
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDacă baia ta pare ușor obosită și decolorată de vreme e timpul să schimbi niște lucruri. Nu-i nevoie de niște transformări radicale pentru ca aspectul să radieze din nou prospețime și culoare. Un plus de stil, niște decorațiuni baie bine coordonate și alese cu grijă pot face totul să arate mai bine. Nu-i nevoie de accesorii de baie scumpe și nici de un specialist care să te ajute. Totul se poate face simplu și fără cheltuieli exorbitante. Iată câteva idei!

Coordonează accentele

Accesoriile din baie trebuie să fie asemănătoare ca formă și culoare. Pe ici pe colo poți face contraste dar în principiu ideile trebuie să se completeze armonios. Asta face orice designer. De exemplu, rama argintie, metalică, a dulăpioarelor se coordonează cu decorațiunile metalice ale corpurilor de iluminat. Săpuniera, dozatorul de săpun lichid și suportul de periuțe se pot coordona cu aspectul chiuvetei pentru un look unitar și plăcut. Designerii au descoperit că „perechile” de trei arată mai bine decât cele de două. Aranjează diverse decorațiuni baie precum cârligele pentru prosoape în trei sau cinci mai degrabă decât în șiruri de doi sau patru.

Decorează pereții cu stickere

Dacă ți se pare că faianța din baie nu e destul de colorată sau nu mai arată perfect o poți redecora folosind o serie de stickere decorative pentru baie. Tematica poate fi marină, de spa, florală sau cu picături de apă. Important e să-ți placă și să ilumineze un decor obosit. O altă idee interesantă ar fi să-ți decorezi pereții cu pagini colorate din cărți vechi. Le lipești cu adeziv pentru tapet, le sigilezi cu un strat de lac transparent și gata! Ți-ai creat propriul tapet inedit. Baia ta poate avea un decor sofisticat cu cheltuieli minime!

Alege lucruri mici cu efecte mari

Adevărul e că nu prea dăm atenție decorațiunilor pentru baie. Faianța și gresia sunt importante, nu? Ce te faci dacă faianța și gresia nu arată tocmai bine? Le schimbi. Și dacă nu ai posibilitatea să le schimbi? Te privezi de plăcerea de a avea o baie frumoasă? Nu! Cauți perdele de duș care să-ți placă. Alegi covorașe în diverse culori și forme care să mai acopere defectele gresiei. Există destule decorațiuni baie foarte frumoase și care nu costă o avere. Poți merge pe ideea de vintage. Băile vechi nu aveau apă caldă non stop dar aveau stil, eleganță și frumusețe. Ai descoperit un set de cârlige din lemn de pe vremea bunicilor? Vor arăta minunat în baia ta dacă le recondiționezi! O ramă de oglindă veche dar atât de frumoasă? Un strat de vopsea și poți avea un strop de eleganță clasică în baia ta.

Dacă vrei ca baia ta să arate cu adevărat interesat vei găsi idei și posibilități nelimitate de a-ți îndeplini dorința. Nu lăsa ideile să treacă și pasiunea să se stingă pentru că nu ai suficienți bani pentru faianță azulejos sau marmură de Carrara. Nu-i nevoie de toate astea. Creativitatea face mai mult decât marmura scumpă și ideile îndrăznețe pot fi puse în aplicare cu ce ai la îndemână.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu