Datoria fata de mortii nostri este sfanta

duminică, septembrie 23, 2018 15:21
Posted in category Diverse

Stema a saptea dimensiuneCei vii pastreaza legatura cu cei morti indeplinindu-si indatoririle fata de ei. Exista o serie de ritualuri pe care cei in varsta le stiu, iar noi le invatam de la ei ca sa ducem mai departe traditiile legate de cei care pleaca in lumea fara de dor. De pilda, la noi, la sat, exista obiceiul ca mortului sa i se care apa cu doua galeti. Este platita o femeie sa duca in fiecare dimineata, timp de mai multe zile, apa unei batrane sau unei familii care consuma mult lichid vital. Se crede ca astfel mortul va avea apa din belsug si nu va suferi de sete pe acolo, pe unde se duce.

Apoi se mai face si tamaierea la mormant. Exista felurite obiceiuri in functie de regiunile tarii, printre care tamaierea la mormant si vizitele periodice si “spunerea vorbelor”.

Pentru toate aceste seturi de traditii si de indatoriri mortul trebuie adus in tara, iar noi, apartinatorii, trebuie sa cautam firme de pompe funebre ce ofera servicii de repatriere decedati Germania.

Strainii nu vor avea grija de mormantul celui drag, asa cum avem noi. In plus, ei nici nu stiu cat de sacra este legatura dintre noi si cei care nu mai sunt. Chiar daca ei sunt morti, legatura ramane vie.

Cand iti moare cineva drag si apropiat, chiar daca nu-l mai vezi, o vizita la mormant te racoreste. Acestea sunt motivele pentru care trebuie sa ne aducem mortii in tara. In plus, daca apelam la o firma care face asta de 15 ani si este la curent cu legislatia nu vom avea nimic altceva de facut, decat sa asteptam transportul funerar la capela, la locul unde sicriul va fi depus pentru omagii si priveghi.

Lucrurile se simplifica pentru apartinatori, in realitate echipa unei firme munceste intens si pe mai multe planuri sa asigure aducerea trupului neinsufletit in tara.

In primul rand, mortul nu pleaca fara dosarul international de repatriere, care contine in mod obligatoriu certificat de deces international si certificat de imbalsamare.

Apoi, trupul neinsufletit trebuie pregatit minutios, iar fara echipamente si profesionisti, ar fi dificil sa: fie spalat, toaletat, imbalsamat, imbracat si asezat in sicriu. Un corp rigid trebuie sa fie sustinut de mai multe brate puternice sa fie asezat in casa de veci si de ce sa nu recunoastem, manipulatorii decedatilor au nevoie si de sange rece.

Cu firma de pompe funebre implicata direct in organizare, nu mai este nevoie de cumpararea sicriului, a pernei si lenjeriei, a hainelor si a crucii inscriptionate. Ei se ocupa de tot si tot expertii funerari stiu ce tipuri de sicrie sunt compatibile cu transportul funerar international.

Exista state care nu permit repatrierea, decat daca este facuta de firme funerare autorizate tocmai pentru ca acestea cunosc si respecta legislatia in vigoare referitoare la repatriere.

O alta conditie obligatori se refera la masinile cu care se face repatrierea. Acestea trebuie sa fie autoriate pentru acest tip de transport, dotate cu frig si in stare tehnica foarte buna.

Datoria fata de morti este sfanta, asa ca repatriere Germania nu este deloc scumpa si trebuie facuta pentru cei dragi!

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu