Disputa conjugala stinsa de amanet electronice

sâmbătă, ianuarie 27, 2018 13:38
Posted in category Diverse

Stema a saptea dimensiuneCiudata mai este si dragostea! Cand ii revezi chipul frumos din tinerete si stii cat de mult ti-ai dorit sa o ai dimineata alaturi de tine, nu poti sa accepti ca acum este asa de nesuferita cand aude ca esti somer si ca s-au strans toate cheltuielile pe capul vostru! Zambetul se transforma instant in grimase si strambaturi, ochii senini de odinioara se umplu de rautate, calmul devine un butoi de pulbere sub care arde un fitil…
– Sa nu imi opreasca astia gazele sau curentul, ca plec la mama! Dupa ce ca muncesc ca tu si copiii sa aveti de toate…Si sa nu crezi ca iau si copiii! Nu! Ti-i las pe cap.
Ah, nici nu stie cat de mult ma dor vorbele fara rost si cel mai mult faptul ca nu-mi este alaturi la greu. Asa este cand te pacaleste frumusetea exterioara a unui om. Eu nu am spus si nici macar nu am gandit vreodata ca ”muncesc pentru ei” fiindca ii consider ca facand parte din propria-mi fiinta.
– Hai, nu te mai supara atat! Vand ceva pana ma angajez, vezi bine ca zi si noapte caut de lucru.
– Ce sa vinzi? Ce ai tu de vandut, ma rog frumos?
Plec sa nu ma mai raneasca iar cu vorbe. Ma duc in sufragerie si navighez pe internet sigur ca mediul virtual ne va salva. O aud strigand din dormitor, dar tot este bine! Nu-mi incalca teritoriul.
– Asta este, exclam triumfator! Amanet electronice sau un imprumut pana la salariu in schimbul aparaturilor cumparate din snobism (unele) care ne-au umplut casa!
Fac in gand bilantul, pun in servieta ceea ce imi prisoseste convins ca rezolv astazi problema fiindca este ultima zi in care pot achita facturile.
– La ce imi trebuie tableta, cand am laptop? Oricum sta degeaba mai tot timpul, iar copilul nu va observa, daca facem o cursa de masini impreuna, asamblam un lego sau stam de vorba ca intre barbati despre curiozitati din lumea intreaga.
– Camera auto sta incremenita de cand nu mai avem bani de combustibil. Ea ar putea sa ne aduca imprumut banii de care avem nevoie pana la primul salariu.
– De ce doua telefoane, cand pot vorbi foarte bine de la unul si cine ma cauta se obisnuieste sa ma apeleze in reteaua in care raspund? Pun al doilea telefon pentru casa de amanet si ma gandesc ca doua abonamente reprezinta chiar o risipa. Iata o Casa-amanet care ma invata sa gandesc economic!
Ma imbrac si ies tip-til. Ma voi intoarce invingator, cu facturile achitate (le-am luat la mine), cu un curcan si legume de la piata sa pregatim cina festiva de impacare.
Se va speria putin vazand ca nu sunt, dar in adancul inimiii sale stie ca nu scapa asa usor de mine… Problemele vin si pleaca, familia ramane familie!
Incepe sa ninga promitator de parca se face lumina in viata noastra de cuplu. Ador sa ma ninga pe fata si sa vad baletul fulgilor delicati, apoi patura pufoasa cum acopera totul! Unicul meu telefon suna.
– De maine, va invitam sa va prezentati la post! Ati aplicat pentru postul de primire comenzi de flori de la clienti de sarbatori si avem neaparat nevoie de dumneavoastra.
Casa de amanet mi-a purtat noroc. Lucrez de doua luni, mi-am scos bunurile de la amanet, toate imi merg din plin, iar dragalasenia ei a revenit ca atunci cand am cerut-o de sotie…

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu