Familii de albine de vanzare pe website-ul www.apis-donau.ro

luni, ianuarie 11, 2016 19:27
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniSper că ati auzit de Apis Donau, o familie formată din șase iubitori de albine, care duce mai departe, cu mândrie, o tradiție de patru generații. Ei bine, pentru cei interesați, ei au familii de albine de vanzare pe website-ul www.apis-donau.ro. Sunt o echipă formată din profesionisti, având o experiență acumulată în decursul anilor, plus multe călătorii de studiu la stupinele profesioniste din afara țării. Sunt proprietarii unei ferme apicole, formată din mai multe stupine, situate de-a lungul luncii Dunării și Oltului.

De ce merită să alegem Apis Donau

Ferma apicolă, de care am amintit deja, are ca principală ramură de activitate producția de produse apicole: miere, polen, propolis etc. O necesitate a acestei activități este creșterea și selecționarea matcilor. De aceea, sunt gestionate un număr considerabil de nuclee de împerechere, care ajută programele de multiplicări din fiecare sezon. Pentru a pastra și îmbunătăți materialul genetic, pe lângă împerecherile naturale controlate, se efectuează și inseminări artificiale, acestea având un rol important în obținerea de matci reproducătoare cu caracteristici extraordinare.

Ce familii de albine putem comanda online

Iată, mai jos, câteva exemple de materialul biologic pe care-l putem comanda online.

 • Matci Carpatine împerecheate natural
  Acestea sunt blânde și fac usoară munca apicultorului. Iernează foarte bine, propolizeaza moderat, au imunitate foarte bună, au tendință ridicata de roire, au tendință redusă de furtișag, au o evolutie exploziva in primavara, iar evolutia din timpul verii depinde foarte mult de sursele de polen si nectar, fiind cea mai flexibila rasa ca marime a coloniei. Aceasta flexibilitate este interdependenta de resursele existente astfel: atunci cand exista nectar si polen din abundenta, familia evolueaza foarte mult ca numar de albine, iar atunci cand aceste resurse lipsesc, familia scade proportional.
 • Matci Carnica împerecheate natural
 • Matci Caucaziene împerecheate natural
  Au o evoluție lentă în primăvară, formează colonii mari, dar mai târziu decât celelalte rase, pornesc culesul devreme dimineața și în zilele reci, lungimea trompei este mai mare și profită de sursele de nectar inaccesibile celorlalte rase.
 • Matci Ligustica împerecheate natural
  Au o evoluție explozivă în primăvară, sunt relativ blânde, au tendintă moderata de roire, construiesc rapid faguri.
 • Matci Buckfast împerecheate controlat (cu trantori Buckfast)
  Sunt extrem de blânde, iernează foarte bine și consumă în timpul iernii mai puțin decât celelalte rase, sunt adaptate bine la zonele cu ierni reci, au cea mai redusă tendință de roire, sunt foarte igienice (din acest motiv nu se îmbolnăvesc), sunt culegătoare foarte bune, matca diminueaza ponta spre toamnă.
 • Roi la pachet
  Roiurile conțin 1,5 kg albina tanara și o matcă la alegere.

Așadar, pe website-ul www.apis-donau.ro, găsiți familii de albine de vanzare pregatite pentru iarna.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu