Fii prost şi ia cartea asta!

vineri, decembrie 13, 2019 19:32
Posted in category Literatura

Martin Page, M-am hotărât să devin prostMartin Page, M-am hotărât să devin prost

Prietenii îmi spun că sunt prost. Nu mă folosesc de chestia asta. Sunt autist în multe treburi şi nu am ce le spune. Pe anumite teme, ei ar trebui să mă ocolească.

Văzând cartea amintită mai sus, mi-am descoperit o fudulie: uite, mi se potriveşte cartea lui Martin Page. Şi nu pentru că dacă te faci prost înseamnă că te dovedeşti inteligent. Cum spune pe coperta cărţii. Prostia ca mască, vezi Doamne!

Că e frustrant să te dai deştept printre proşti, că tot nu-i scoţi din ale lor. Sigur, ideile astea există în aventura eroului Antoine, dar nu mi-a prea păsat de ele. Nu din astea mi-am alimentat eu abnegaţia, ci din reţeta simplă a lui Antoine.

Întâi că şi el era un pic autist. Şi cam fără noroc. Şi predispus la prostie. Era, prin micile alegeri de fiecare zi. Ştia mărunţişuri, dar nu strălucea în nimic.

Vrea să se sinucidă “cu carte” şi frecventează un curs în domeniu. Are prietenă ce se inseminează şi apoi se dă în maşinuţe ca să se fixeze spermatozoidul.

Aşa că a testat încă o formulă de viaţă: prostia. Cărţi împachetate, televizor, muzică lejeră, belşug de monopoly, medicamente de relaxare, E-uri în alimente, tras de fiare.

Mă rog, acum Antoine e mai simpatic. Ca să ne dăm noi, cititorii, intelectuali. Şi face şi bani. Ei, asta mi-a plăcut. Deştept era de doi bani. Prost de mii de euro.

De asta cred că mi s-a potrivit cartea lui Page. Fiindcă pe lângă faptul că sunt prost, mai sunt şi în faza când vreau bani. Culmea prostiei, însă, nu-s aşa deştept ca să devin invizibil de prost ca Antoine. Astea-s limetele mele. Prost de prost ce sunt. (“Academia Caţavencu”, nr. 635/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu