Forarea si montarea unui rezervor de apa

sâmbătă, iunie 23, 2018 15:38
Posted in category Diverse

Alimentare cu apaDacă nu ați utilizat o membrană geotextilă pentru a împiedica pătrunderea particulelor de sol în scurgerea de sol, vă recomandăm să instalați o groapă de captură. Aceasta este camera esențială și goală, cu o intrare pe una dintre fețe și o ieșire pe cealaltă față, ușor inferioară în jos decât intrarea și protejată de o șicană. Orice pietriș sau sediment se colectează în partea inferioară a puțului, iar acest lucru poate fi eliminat la intervale regulate. O capcană tipic este construită din zidărie așezată pe o bază de beton, cu țevi de intrare și ieșire construite în pereții opuși.

Deversarea
Evacuarea la un șanț sau la cursul de apă ar trebui făcută printr-o conductă rigidă (PVC fin) care este betonată în bancă și se extinde deasupra băncii de dedesubt. Suprafața băncii direct sub conductă trebuie protejată împotriva eroziunii din fluxul de apă. În timp ce majoritatea autorităților locale vor oferi de obicei o specificație pentru acest lucru, detaliul este, de obicei, un fel de piatră.

Piezometrele sunt utilizate pentru măsurarea presiunii porilor în sol.
Presiunea porilor are o importanță fundamentală pentru înțelegerea comportamentului la sol, înainte și în timpul construcției.

CANALUL DESCHIS
Cel mai simplu instrument pentru măsurarea presiunii apei în sol este un canal deschis. Aceasta este o țeavă de plastic de dimensiuni reduse, de obicei de 19 mm, cu o porțiune în partea de jos. Țeava este instalată în interiorul unei găuri și porțiunea poroasă este poziționată la adâncimea unde trebuie măsurată presiunea apei din pori. Inelul dintre filtrul poros și gaura de sondă este umplut cu nisip, suprafețele superioare și inferioare ale nisipului sunt etanșate cu bentonită, iar restul găurii este umplut cu un mortar de ciment / bentonită.

Presiunea apei subterane împinge apa în și în sus, până când nivelul apei din interiorul tubului de evacuare (h) este echivalent cu presiunea apei poroase din sol la înălțimea filtrului poros.
PIEZOMETRII ELECTRICI
Piezometrele electrice constau dintr-o diafragmă deflectantă și un filtru poros separat de un mic rezervor de apă. Deflecțiile diafragmei sunt detectate cu ajutorul unui fir de vibrație sau al unui tensometru și sunt convertite la o presiune echivalentă utilizând o calibrare adecvată.

Piezometrul este introdus într-o gaură de sondă, iar inelul dintre filtrul poros și gaura de sondă este umplut cu nisip sau ciment / bentonită.

Apa din pământ își forțează drumul în rezervor și cauzează deformarea diafragmei până când presiunea din interiorul rezervorului este aceeași cu presiunea apei poroase din sol la înălțimea filtrului poros.

Dacă un piezometru este instalat peste masa predominantă a apei subterane, presiunea porilor din sol ar putea fi negativă, iar apa din piezometru va avea tendința de a fi extrasă din rezervor. Dacă se întâmplă acest lucru, aerul se poate forma în interiorul piezometrului și nu va funcționa în mod fiabil.
PIEZOMETRII HIDRAULICI
Piezometrele hidraulice constau dintr-un filtru poros care acoperă un rezervor de apă, care este separat de un manometru de tuburi flexibile, pline cu apă. Tuburile sunt utilizate pentru circularea apei prin sistem, îndepărtarea aerului și asigurarea faptului că rezervorul rămâne plin de apă.

Pozițiile geotehnice de observare a piezometrului sunt un piezometru hidraulic care poate măsura presiunea apei poroase pozitive și negative.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu