În timpul guvernelor PSD = ciuma roşie = mafia, la Otopeni, banii murdari se spălau în famiglie

marți, ianuarie 7, 2020 10:54

PSD = ciuma roşie = mafiaDacă, la nivel naţional, miniştri ca Dan Ioan Popescu (era anul 2004 – n.m.) muncesc la contracte care ajută nişte bătrâne sute de milioane de euro să traverseze graniţa României, la Otopeni, aceleaşi eforturi umanitare sunt cheltuite pentru sume de ordinul miliardelor de lei (vechi – n.m.).

O microradiografie executată de un grup de experţi locali ne-a pus pe urmele unor specialişti în pierdut urma banilor, numai buni de promovat miniştri (în guvernarea PSD, cum era în 2004, anul apariţiei materialului – n.m.)

Iată un traseu exemplar: filiala BCR din localitate acordă în serie împrumuturi de câte 2 miliarde de lei (vechi – n.m.) unei firme de bodyguarzi a lui Toader Florian; între cererea creditelor şi virarea sumelor trec maximum 24 de ore; la nici câteva minute după încasarea banilor, aceştia părăsesc firma de bodyguarzi pentru a lua calea altei firme a aceluiaşi Toader Florian, o firmă de construcţii.

Nu priviţi cu dispreţ aceste firme, pentru că ele operează în cartierul de bogătani din zona de nord a Bucureştiului. Dar cum banul nu e făcut să stea, el pleacă din Otopeni spre Braşov, în gaura neagră a unor firme aflate în proprietatea onestă a câtorva cetăţeni moldoveni cu mâinile curate de câţi bani au spălat.

În timp ce o echipă a Academiei Caţavencu sapă la Braşov pentru a lua amprentele mafiei locale a spălării banilor, ne întoarcem la Otopeni ca să vedem ce reacţii au avut autorităţile locale când au fost sesizate cu privire la operaţiune.

Cum nu a fost nimic de văzut, o să pomenim aici cum se plictiseşte subinspectorul Dragoş Braharu din lipsă de subiecte serioase, cât şi pe directorul BCR Otopeni, Apopei Daniel, care moare de plictiseală în aşteptarea cuiva care să-l cerceteze.

Şi nu ne vom opri din a ne exprima admiraţia cu privire la cadrele fostei miliţii, din care s-a desprins sclipitorul Toader Florian, fost plutonier la Poliţia Optopeni şi care demonstrează că în ţara asta nu numai foştii securişti sunt în stare să construiască reţele de crimă organizată. (“Academia Caţavencu”, nr. 637/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “În timpul guvernelor PSD = ciuma roşie = mafia, la Otopeni, banii murdari se spălau în famiglie”

 1. Daniel Apopei says:

  martie 25th, 2021 at 17:32

  Știre preluata din anul 2004 fără a studia contextul, împrumuturi acordate în 2001 – 2002 conform legilor în vigoare la acea data. Toate au fost rambursate integral plus dobânda aferenta. Șpagă/comision sau cum vreți să spuneți nu am luat. Aveam informații despre cei trei asociați, dintre care unul cel comentat în articol avea ceva legaturi. Ca sa ne asiguram, am discutat în asa numitul „comitet, adică eu, ofițerul de credit, contabila care era înlocuitorul meu și cel mai important jurista” iar la propunerea colegilor am dat acel produs de creditare doar cu un stoc de ipoteci. Ca de obicei, ca multe alte firme de succes din acea perioada dar cu mai mulți acționari, au început sa se certe, am închis colaborarea pt ca nu mai aveam un reprezentant legal.
  De aici au început denigrarile, ca dacă un acționar (presupun ca important) care avea drept de semnatura a ieșit din firma, banca trebuia sa finanțeze în continuare o firma în reorganizarea.
  Produsul de creditare se numea „descoperit de cont”. Adică dacă o firma avea rulaj cumulat și lunar mai mare de decât descoperitul acordat primea un credit de max 700.000 (în 2001 – 2002 erau înca bani). Și asta doar pe cesiunea Cash-Flow.
  A fost o prostie ca multe altele de acum aproape 20 de ani, dar Centrala BCR și Sucursala București cu Andronie ca director (ala cu băiatul beat și drogat care a făcut accident) ne obliga să-l promovam, pt ca la fiecare săptămână luam 0,5% comision de analiza și dobânzi cu 2% mai mare decât normal și umflam banca cu rulaje fictive sa fie numărul unu.
  Dacă doriți mai multe, va rog să-mi trimiteți un nr de tel
  Cu stima.

Adauga un comentariu