La Senior-center nimeni nu este trist

sâmbătă, februarie 1, 2020 18:55
Posted in category Diverse

Senior CenterImaginea batranilor neajutorati te deprima. Nu este usor sa o vezi pe bunica, fiinta cu care ai cutreierat padurile si poienile si care iti culegea capsuni si fragi, stand in pat si asteptand sa fie hranita ca un copil.

Cel mai greu este cand toti ai casei pleaca si ea ramane singura in pat plangand si tu nu ai nicio putere.

Of, imi amintesc si acum ce mi-a povestit un prieten bun de familie. Era devastat ca nu si-a dus mama la un azil de lux si ca a lasat o doamna sa aiba grija de ea. De cate ori se ducea acasa, mama era tot mai slaba si mai abatuta si el nu putea sa ramana o secunda singur cu ea.

A venit si ziua mortii si cand batrana a fost dusa la medicul legist si trupul i-a fost pregatit minutios, personalul a descoperit urme de violenta pe firavul sau corp. Femeia platita sa aiba grija de ea o batuse temeinic si nimeni nu a suflat o vorba.

S-a ajuns aici, fiindca apartinatorii nu s-au interesat de un azil privat de batrani, locul unde toata lumea este multumita si confortul la el acasa.

La https://www.senior-center.ro batranii traiesc ca in sanul lui Adam si sunt ingrijiti ca niste bebelusi.

Acolo, te vei duce sa il vizitezi pe batran cu inima usoara, fiindca vei vedea ca este fericit in acel loc. Nu vei vedea tristetea aceea din privire, cand ramane singur acasa si nu stie cum se va descurca!

Batranilor le este frica sa nu moara singuri, fara lumanare, fara incurajare si sa nu fie ingrijiti in asa fel, incat viata sa le fie cat mai lunga si cat se poate de usoara.

Mergeti in vizita la Senior-center, cand parintii sau bunicii devin neputinciosi si nu mai pot sa isi poarte singuri de grija!

Ce are special acest azil de lux?

Iata lista oportunitatilor pentru bunicii nedeplasabili:

  • cazarea intr-o camera curata, intr-un pat mare si confortabil cu saltea noua;
  • cele mai atente ingrijiri oferite de infirmiere cu experienta, care stiu sa si schimbe si sa spele repede un bolnav, dar si sa ii inoculeze nota de optimism necesar acceptarii situatiei;
  • monitorizare permanenta, atat din partea sistemului de monitorizare, dar si a asistentului personal si a salariatilor;
  • administrarea la timp a medicamentelor si consultatii si analize periodice;
  • spalarea rufelor si ajutor in realizarea igienei personale zilnice;
  • mancaruri sanatoase si gustari care sa ii ajute sa faca fata bolii.

In azilele de batrani vin in control mereu reprezentanti ai institutiilor statului, care stau de vorba cu pacientii si cu apartinatorii lor, sa se informeze, daca totul este ok acolo.

Totul este controlat atent, asa ca esti 100% sigur ca bunicul sau parintele tau se afla pe maini bune. Se iau probe si din alimente si controalele sunt inopinate. La Senior-center niciodata nu s-au dat avertismente scrise sau amenzi, fiindca totul a iesit perfect la control.

Dar oferta este generoasa si pentru pacientii aflati in putere care sunt adusi la azil. In primul rand, ei au o curte spatioasa si gradina in care sa se plimbe, foisoare si gratare in care sa se rasfete, preparandu-si singuri porumb copt, legume la gratar si pulpe de pui.

In al doilea rand, exista locuri unde se poate practica zilnic sportul. Daca bunicii nu pot alerga prin curtea azilului sau nu se pot plimba linistiti, se duc la sala de sport si isi consuma energia acumulata si isi mentin mobilitatea.

Piscina provoaca bunicii la o partida de inot, iar acest sport pune la lucru si spatele si mainile si picioarele. Inotul este un sport care antreneaza toate grupele de muschi.

Cei care vor sa aiba grija de sufletele lor au la indemana biblioteca. Acolo miile de volume asteapta sa fie imprumutate si citite si sa ii ajute pe batrani sa isi mentina mintea treaza. Exista de asemenea sala de socializare, loc in care batranii se pot aduna sa discute pe diferite teme sau sa se joace.

Aici se sarbatoresc zilele de nastere ale fiecarui pacient in parte cu tort si un pahar de sampanie, iar la sarbatorile religioase mesele sunt pline cu mancarurile traditionale.

Tot la Senior-center sunt adusi preoti care sa-i spovedeasca, fiindca oamenii sunt ajutati sa isi pastreze credinta in divinitate, mai ales in ultima perioada a vietii.

Este timpul sa curmi prin decizia corecta suferinta celor care s-au ocupat odata de educatia ta si care te-au crescut cu multa dragoste!

La Senior-center nici bunicii, nici apartinartorii nu pot fi tristi fiindca sunt inconjurati cu multa iubire si caldura.

Se investeste atat de mult in confortul pacientilor, incat nu le mai duci grija celor dragi pana la urmatoarea vizita. Stii ca au apa si mancarea asigurate, ca sunt supravegheati permanent si ajutati sa se spele sau sa manance.

Stii ca nu sunt niciodata singuri si li se dau ingrijiri medicale pe loc, in cazul in care au nevoie de ele.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu