Linii de anvelope iarna performante pentru vehicule comerciale

sâmbătă, februarie 25, 2017 13:19
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniGamele de anvelope comerciale fabricate de Goodyear in scopul echiparii vehiculelor in perioada de iarna si-au demonstrat bunele performante in cadrul diverselor testari efectuate de mai multe autoritati in domeniul auto, acestea evidentiind cresteri considerabile in manevrabilitate, randament kilometric si siguranta.

Prezenta simbolului montan cu trei varfuri alaturi de fulgul de nea – 3PMSF, pe cele mai recente modele de anvelope cargo releva faptul ca flotele de transport rutier de marfa sunt capabile sa isi continue traseul chiar si atunci cand alti soferi sunt obligati sa se opreasca. Simbolul alpin a fost introdus ca marcaj oficial la 1 noiembrie 2012, data cand a intrat in vigoare Regulamentul UNECE 117-02.

Seriile Goodyear de anvelope pentru vehicule comerciale, proiectate pentru anotimpul rece, nu include doar cauciucuri UltraGrip, insa acestea se bucura de o mai larga popularitate in randul conducatorilor auto de vehicule comerciale usoare. Noi va recomandam sa optati cu inceredere pentru anvelope cargo de iarna UG2.

Noile anvelope UG nu contin doar marcajele obligatorii M+S, M/S, M&S sau MS, ci de asemenea respecta pragul de performanta pentru conditii de zapada, demonstrand si trasaturi specifice acelor pneuri all season destinate sa ruleze pe intregul parcurs al anului, intrunind toate exigentele unor ierni grele, cu precipitatii abundente sub forma de ninsoare.

In momentul actual, nu avem o legislatie comuna pentru toate tarile member din Uniunea Europeana cu referire la folosirea anvelopelor de iarna, utilizarea obligatorie a cauciucurilor specializate de iarna fiind in prezent reglementata prin norme adoptate la nivelul fiecarui stat. Totusi, exista o definitie oficiala a UE pentru “anvelopa de iarna”. Astfel, potrivit Regulamentului Uniunii Europene nr. 661/2009, o anvelopa de zapada este definita ca acea anvelopa al carei profil al benzii de rulare este proiectat pentru a atinge, in conditii de drum cu zapada, o performanta mai buna fata de cea a unei anvelope standard, pentru a mentine un autovehicul in miscare.

Anvelopele specializate de iarna permit optimizarea performantei vehiculelor pe perioada iernii, in special cand drumurile sunt afectate de zapada si gheata, pentru a asigura controlul directiei si franelor, cat si o tractiune buna.

Avantajele oferite de anvelopele comerciale de iarna consta in buna mobilitate in conditii meteorologice dificile, solicitante. Evitarea blocajelor pe drum constituie un bonus economic pentru flotele de transport, deoarece previne alterarea produselor si asigura livrarea acestora in termenul stabilit etc. Din acest motiv, montarea unui set de anvelope iarna pe rotile puntii motoare este o conditie obligatorie în multe state europene.

Linia europeana de anvelope Goodyear- Dunlop pentru vehicule comerciale, autobuze si autocare include peste 400 de anvelope diferite disponibile in mai mult de 55 de dimensiuni. Numerosi producatori renumiti de vehicule comerciale opteaza pentru cauciucuri marca Goodyear ca standard, de exemplu Mercedes-Benz, DAF, Iveco, Scania, Renault Trucks, MAN si Volvo. In plus, Goodyear este distribuitor de anvelope si pentru principalii producatori de trailere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu