Parcare ieftina langa aeroport?

marți, ianuarie 30, 2018 15:21
Posted in category Diverse

Stema a saptea dimensiuneNumarul masinilor a crescut alarmant in ultimul timp si acest lucru se vede cand suportam consecintele penuriei locurilor de parcare. De cate ori nu ne-am invartit kilometri in parcarile din centrele comerciale in cautarea unui loc unde sa lasam masina?

Cresterea numarului posesorilor de masini ar trebui sa ne bucure, dar si sa ne alarmeze. Motivele de bucurie se refera la asigurarea mobilitatii si la faptul ca masina este un indicator al cresterii nivelului de trai. De ce trebuie sa ne ingrijoram? Din cauza poluarii mediului si cresterii sedentarismului.

Multe masini intr-un oras inseamna putine locuri de parcare sau niciodata suficiente si scumpirea acestora. Exista parcari situate in puncte cheie ale Bucurestiului, unde un loc de parcare costa 70 de lei, de aceea in acele momente te gandesti ca sa lasi masina intr-o parcare situata langa aeroport, te-ar zvanta la propriu si la figurat.

Contrar asteptarilor exista parcare ieftina Otopeni atat de ieftina, incat ai impresia ca nu ai citit corect numarul de zerouri de la sfarsitul sumei. De cate ori nu am patit asta in magazinele de imbracaminte. Imi placea la nebunie o rochie, o ceream la cabina de proba, ma vedeam deja iesind cu ea in oras, pregateam banii, dar cand ma duceam la casa, aparea zeroul blestemat!

Aveam nevoie de parcare langa aeroportul din Otopeni, dar am avut impresia ca numai sultanii si-o pemit. Am aplicat urmatorul rationament: daca in centru se achita 70 de lei pentru o ora de parcare, langa aeroport suma este probabil astronomica.

Mi-am adus aminte replica preotului cumsecade din satul meu: ”Indrazneste, fiica!”

Ar fi fost absurd sa-mi imaginez si sa nu caut tarifele pe site-ul de prezentare al Airoport-parking. Nu mi-a venit sa cred ca pentru prima zi se platea 50 de lei, iar pentru urmatoarele 5 lei.

Nu era orice fel de parcare, ci era dotata cu:

  • camere de luat vederi performante in toate locurile pentru supravegherea tuturor miscarilor
  • agenti de paza vigilenti
  • gard rezistent si bariera automatizata.

Sa va mai spun ca in tarif era inclus si transportul cu microbuzul de 9 locuri de la parcare, la terminal si invers.

Am stat si m-am gandit mult cum se pot fenta preturile mari la parcarile din Bucuresti. In cazul in care nu ai unde sa-ti lasi masina pe termen lung in Capitala, ii rezervi un loc aici si te duce mai putin, iar conditiile sunt de nota 20!

Ce bine ar fi sa existe astfel de parcari pretutindeni in oras. Stiu o parcare in care, daca nu le dai taxa celor care sunt angajati din proprie initiativa pe portul de procurator de locuri libere, te trezesti cu cauciucurile taiate sau dezumflate, chiar daca ai achitat tariful de parcare.

Aici locul de parcare este rezervat din timp, in mod oficial si nu se percep comisioane pentru acest lucru. Nimeni nu taie cauciucuri, nu sparge geamuri sau oglinzi, nici nu zgarie masina. In cazul in care calatoriti cu avionul, iar la intoarcere doriti sa va intoarceti cu masina personala, lasati-o fara grija in parcarea pe care v-am prezentat-o fiindca este ieftina si securizata!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu