Patuturi copii

vineri, iulie 7, 2017 8:19
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniToţi cei care am trecut prin şcoală, şi am mai şi învăţat, ne-a plăcut să citim adică, realizăm diferenţa imensă între copilăria lui Ion Creangă, de exemplu, şi a copiilor de astăzi. În timp ce, în Humuleştii Neamţului, Nică îşi petrecea orele de odihnă pe cuptor, iarna, şi pe prispa casei, vara, astăzi putem comanda online patuturi copii, dintre cele mai comode şi în care bebeluşii să aibă un somn liniştit şi odihnitor.

Criticată de unii, “Amintiri din copilărie”, opera lui Ion Creangă, prezentă în programele şcolare şi la examenele de final de ciclu şcolar, ne mai spune, din intimitatea copilăriei secolului al XIX-lea, despre leagănele improvizate prezente în casele de la ţară de atunci, leagăne ce aveau rolul să-i adoarmă pe cei foarte mici, în timp ce mamele îşi făceau treburile zilnice, uneori simultan cu adormitul pruncilor. Pe atunci nu erau patuturi din lemn care să protejeze bebeluşii de eventualele căzături sau alte întâmplări neprevăzute. Toată povara grijii faţă de cei mici revenea altor membri ai familiei, ceva mai mari ca vârstă, aceştia fiind responsabili de siguranţa celor foarte mici.

Desigur, copilăria rămâne cea mai frumoasă perioadă a vieţii, fie că este trăită în secolul al XIX-lea, fie că se desfăşoară în timpul secolului al XXI-lea. Diferă doar peisajul, plus condiţiile materiale: arhaice în urmă cu 150 de ani, moderne astăzi. Copilăria lui Creangă, de exemplu, avea un farmec dat de contextul acelor vremuri, chiar dacă era departe de ce oferă lumea de azi bebeluşilor. Ionică, cel cu părul bălai, nu avea patut din lemn de fag alb Kidscare, dar asta nu însemna că era mai puţin fericit atunci când făcea baie în Ozana cea frumos curgătoare, mai ales dacă prin preajmă era şi Măriuca.

Şi totuşi, este de preferat, pentru dezvoltarea armonioasă a bebeluşilor, să avem patuturi copii dintre cele mai moderne, care să prevină situaţiile nedorită, să le ofere confortul şi siguranţa atât de necesare, atunci când este vorba de copii aflaţi în primii ani de viaţă. Evoluţia tehnologicei din zilele noastre a permis apariţia unor produse care fac posibilă o copilărie, dacă nu mai fericită, cel puţin ceva mai sigură, implicit atunci când vine vorba despre pătuţuri pentru copii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu