USLamiștii, măscăricii României de azi

marți, noiembrie 12, 2013 18:37

USLCineva să ne scape de România

Prim-ministrul este preocupat în şedinţa de Guvern de cine apare în poze pe lângă miniştri, al treilea om în stat, preşedintele Camerei Deputaţilor, umblă cu foarfeca după Remus Cernea, iar în conducerea Institutului Cultural Român tocmai a fost numit un politruc cu privire umedă direct din fermele de bovine de la Dolj.

După ce s-a obosit să meargă taman până în America pentru a face poze cu Ghiţă Mureşan, Victor Ponta vânează acum cu ochi ofticoşi pe oricine mai îndrăzneşte să apară în faţa obiectivului foto. „Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, care v-aţi ocupat să se facă drumul, să se aducă staţia de epurare, să se pună gardul, să… canalizare, toate celelalte lucruri. Eram convins că o să apară cineva pe lângă dumneavoastră, să apară în poză chiar dacă nu a făcut nimic, dar nu contează, dumneavoastră vedeţi-vă de muncă, că cu pozele are cine să vină”, a cuvântat premierul cu referire la prezenţa lui Traian Băsescu la inaugurarea lucrărilor de la Deveselu.

Discursul nu era la vreun chiolhan de partid ci în plină şedinţă a Guvernului. Ce-i drept, despre ce altceva să vorbească, despre autostrăzile lui Şova sau gaura de la buget? Noroc cu gardul de la Deveselu.

Ăstimp, al treilea om în stat ţine şi el să-l supere pe premier, căutând cu îndârjire să intre în graţiile fotografilor. Valeriu Zgonea nu vrea să apară în poze alături de pletoşi la tricou. “Cernea e ales să facă legi. Un sacou trebuie să aibă. Dacă nu, punem toţi bani, scoatem acel tricou la licitaţie şi îi cumpărăm domnului Cernea un sacou. (…)Am avut colegi care pe vremea lui Ceauşescu erau cu plete. Mai ocoleau, mai îşi dădeau cu gel – pe vremea aia nu era, era bere şi cu zahăr. Dar respectul pentru instituţie înseamnă sacou şi cămaşă”, a grăit preşedintele Camerei Deputaţilor.

În sfârşit ne-am lămurit de ce parlamentarii dau legi cu dedicaţie şi îi protejează pe corupţi, altfel n-ar avea bani de sacou, cămăşi şi un gel mai de calitate ca să-i respectăm.

Ca bâlciul de azi să fie complet, la una dintre instituţiile de elită ale ţării, Institutul Cultural Român, a fost proţăpit un politruc de la PSD despre care poza spune totul. Valentin Iovan s-a specializat în relaţia cu oamenii de cultură prin fermele de bovine şi porcine din Dolj. “În primul rând, postul de la Direcţia Sanitar-Veterinară m-a pus în contact cu doljenii. În fiecare dintre comunele judeţului erau medici concesionari, pe care îi aveam în directă coordonare şi responsabilitate prin intermediul contractului pe programul naţional de profilaxie şi combatere a bolilor transmisibile de la animale la om”, îşi detalia Iovan experienţa în urmă cu câţiva ani.

Cu aşa expertiză, intelectualii români şi străini, de la oraş şi de la sat, indiferent de clasa socială, vor putea munci în condiţii propice şi mai ales aseptice. Iovan are misiune de la partid să-i furajeze cu simţ de răspundere pentru imaginea culturii române.

Fotograful, cineva, scoateţi-ne vă rog din acest cadru. Repede, aceşti clovni ne fac de râs.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “USLamiștii, măscăricii României de azi”

 1. Plagiatorul Ponta, repetent și la istoria românilor | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2014 at 13:19

  […] USLamiștii, măscăricii României de azi […]

 2. Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:25

  […] USLamiștii, măscăricii României de azi […]

 3. USLamiștii și „demnitatea” oamenilor | A șaptea dimensiune says:

  mai 19th, 2015 at 7:19

  […] USLamiștii, măscăricii României de azi […]

 4. Tătarul Cetin Ametcea, USLamistul de serviciu pe autostrada netului | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2015 at 21:10

  […] USLamiștii, măscăricii României de azi […]

Adauga un comentariu