Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL

luni, noiembrie 18, 2013 18:37

BORMotto: A fost perioada când taina spovedaniei nu s-a limitat la dualitatea enoriaș-duhovnic şi s-a extins în sfânta treime enoriaș-duhovnic-securist.

Nu vrem bir pe BOR

Declarația lui Liviu Dragnea cum că, personal, nu susține impozitarea veniturilor Bisericii mi s-a părut una de bun simț; ba chiar, venind din zona PSD, o adevărată minune dumnezeiască, un astfel de miracol nemaipetrecându-se în parohie de pe vremea ciudățeniei elevate numite Cristian Diaconescu. Biserica (de orice rit) e însărcinată, în primul rând, cu misiuni poruncite din astral și abia mai la urmă cu făptuirile în planul pământean. Ea se ocupă prioritar cu nevăzutele noastre, adică exact ca și păstorul teleormănean Dragnea; singurul care, la alegeri, le poate spune dușilor pe ceea lume să își ia energeticul și să umble în direcția urnelor – nu cele funerare la propriu – ci doar politic.

De aici și simțirea adâncă a afirmației, pecetluind încă o dată, dacă mai era cazul, frăția de cruce dintre oamenii autorităţilor și cei ai Bisericii. Confrerie netulburată în mod serios de pe vremea păcătosului Cuza, cartoforul afemeiat care a lovit grav și masonic în bogăția concretă a clerului. Episodul comunist nu îl pun la socoteală; cu excepțiile reacționare lichidate rapid pe la Canale și Gherle, frăția întregii turme de politruci cu Sinodul oierind norodul s-a dovedit una bine cimentată. A fost perioada când taina spovedaniei nu s-a limitat la dualitatea enoriaș-duhovnic şi s-a extins în sfânta treime enoriaș-duhovnic-securist.

Ritualurile consacrate atunci s-au reportat după ’89 în alte forme de binecuvântată colaborare; preoții, rurali îndeosebi, devenind stâlpnici ai noii stângi de caviar, ca funcționari electorali cu greutate și ascultare dinspre credincioși. Reconvertiţii alde Cozmâncă și-au făcut o binemeritată intrare în fresce bisericeşti, nu pe măgari – ci în faetoane catolice sau protestante cu mulți cilindri în V(eșnica lor pomenire).

Liviu Dragnea știe că clerul va fi mereu un aliat de nădejde al politicienilor și nu se face să pângărești iubirea creștină dintre părți. Așa cum ne-a spus televizat, nu are cunoştinţă ca Biserica să facă afaceri, cum nici noi, simpli slujbași, nu știm care sunt afacerile domniei sale. Știm însă că, asemenea acumulărilor Bisericii, și cele ale lui Dragnea au fost substanțial lipsite de impozitările ANAF-ului, anafura Mamei-Regine a lui de instrument băsist; ăl de vrea să-i ia șefului moroilor Bombonica de pe tort și să o pună pe coliva referendumului care nu s-a nimerit pentru cine s-a pregătit.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL”

 1. Atac dur al investitorilor americani la adresa guvernului plagiatorului Ponta | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2014 at 13:27

  […] Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL […]

 2. Episcopul Anton Durcovici, ucis de comuniști, beatificat de Vatican | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:35

  […] Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL […]

 3. Guvernul penal Ponta dă ordonanțe la tot cartieru’ | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:42

  […] Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL […]

 4. Atrocități comise în numele religiei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 20:11

  […] Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL […]

 5. Ortodoxism + comunism = love(le) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 20:20

  […] Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL […]

 6. Tătarul Cetin Ametcea, USLamistul de serviciu pe autostrada netului | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2015 at 21:07

  […] Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL […]

 7. Dormi liniștit, USL-ul fură fără jenă din banii publici | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2015 at 21:13

  […] Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL […]

Adauga un comentariu