Școlile fantomă din România

joi, iulie 31, 2014 12:05
Posted in category Educatie

Ecaterina AndronescuPrincipiile comuniste guvernează în continuare România

Când îi aud pe unii vorbind despre capitalismul sălbatic din România, râd în hohote. Respectivii imbecili habar n-au ce-i capitalismul, d-apoi să mai știe de cel salbatic. Capitalism sălbatic era în SUA din secolul XIX, atunci când fermierul american nu primea ajutoare de la stat, nu primea absolut nimic, ba mai mult își apăra proprietățile cu pușca în mână și cu familia alături. De multe ori murea, fiind la discreția multor bolnavi psihic, numiți și tâlhari, ce nu aveau altă plăcere pe lume decât să jefuiască și să ucidă. În Republica Securistică România, însă, se aplică în continuare principiile comuniste. În toate domeniile sectorului public. Drept consecință, s-a furat pe rupte din avutul public, iar o țară de hoți este o țară săracă, după cum bine scrie Mihai Giurgea (încep să regret teribil cele câteva articole negative de pe acest site la adresa domniei sale; sper că voi fi iertat). Iată două exemple din sectorul bugetar al României PSD-iste.

Un liceu din județul Botoșani a avut un singur candidat la Bac și ăla a picat

Datorită PSD-ului, în special, dar nu numai, suntem în plin comunism: nu contează de nici o culoare rentabilitatea sau eficiența. De ce să organizezi un liceu unde nici un elev nu ia Bacalaureatul? Ca să arunci niște bani pe geam, doar așa au guvernat întotdeauna socialiștii: luând bani de la cei inteligenți și prosperi și dând bani idioților, cărora oricum le prelungești agonia. Atunci când Funeriu a încercat să facă un pic de ordine închizând școlile care nu-și aveau rostul, bolșevicii din România, majoritari în învățământ, au început să cânte refrenul cunoscut: nu contează banii, contează prostia, iar noi vrem bani pentru proști, ca PSD-ul să guverneze România încă o mie de ani. (Sursa)

Câți elevi are Școala Suharău înscriși la Evaluarea Națională 2014?

Știți ceva de comuna Suharău din județul Botoșani? Dacă nu, ne ajută Wikipedia (puteți căuta acolo). Pe site-ul https://www.admitereliceu.ro/, găsim un top al școlilor din județul Botoșani (din orice județ, de altfel). Cum nu am găsit în altă parte, la link-ul anterior apare Școala Gimnazială nr. 1 Suharău. Câți absolvenți de clasa a VIII-a credeți că a avut această școală înscriși la Evaluarea Națională 2014? Exact 9 elevi:
Baltariu Silvia (matematică: 6,20);
Baltariu Ionuț-Alexandru (matematică: 7,35; înscris la profilul matematică-informatică; păi, dacă te înscrii la acest profil în condițiile în care nu ai obținut nici măcar 8 la matematică, e clar);
Chistruga Luis-Marius (matematică: 3,75);
Irimia Ana-Maria (matematică: 3,90);
Mihalachi Cristina-Magdalena (matematică: 6,40);
Ostafi Lucian-Mihai (matematică: 4,90);
Răcilă Adelina (matematică: 5,80);
Toma Paul-George (matematică: 6,55).

Presupunând că în acea școală a fost o singură clasă (dacă au fost două, lucrurile sunt și mai grave), adică o medie de 25 de elevi, ne putem întreba unde sunt ceilalți. Presupunând că n-au fost elevi, adică varianta minimă de 12 elevi, cred, 3 neprezentându-se sau fiind corigenți, ar ieși un procent de 25% elevi care nu ajung la Evaluarea Națională, ceea ce este destul de mult. Asta ca să nu mai spunem că, în condițiile în care ai 9 elevi la examen, adică foarte puțini, munca este puțină, iar notele sunt extrem de mici (se are în vedere faptul ca te-ai putea ocupa lejer de cei 9 copii în 4 ore de matematică pe săptămână). Notele sunt mediocre, nici o notă netrecând de 8. Cam așa arată una din fețele realității din învățământul românesc. Se finanțează la greu prostia și idioțenia.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Școlile fantomă din România”

  1. Evaluarea Nationala 2015, pe noi culmi PeSeDiste | A șaptea dimensiune says:

    iulie 9th, 2015 at 11:35

    […] Școlile fantomă din România […]

  2. Cum ajung analfabetii sa aiba diplome in Romania | A șaptea dimensiune says:

    august 21st, 2015 at 11:44

    […] Școlile fantomă din România […]

  3. Baltariu Ionut-Alexandru says:

    august 28th, 2015 at 2:52

    „matematică: 7,35; înscris la profilul matematică-informatică; păi, dacă te înscrii la acest profil în condițiile în care nu ai obținut nici măcar 8 la matematică, e clar”. Cam proasta analiza aceasta, din mai multe puncte de vedere, sugerez sa va uitati la ultimele statistici, smartasses

  4. Educația din România, un culcuș cald pentru o majoritate incultă și roșie | A șaptea dimensiune says:

    februarie 11th, 2016 at 16:41

    […] Școlile fantomă din România […]

  5. Finlanda, prima țară europeană care renunță la scrisul de mână în școli | A șaptea dimensiune says:

    februarie 11th, 2016 at 16:58

    […] Școlile fantomă din România […]

  6. Cum sunt promovati analfabetii in scolile din mediul rural | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 20th, 2016 at 18:43

    […] Școlile fantomă din România […]

  7. La Evaluarea Nationala 2016, subiectul de matematica, s-a gresit un enunt | A șaptea dimensiune says:

    iunie 29th, 2016 at 18:31

    […] Școlile fantomă din România […]

  8. Invatatul nu inseamna nimic in Romania PeSeDista | A șaptea dimensiune says:

    iulie 3rd, 2016 at 12:13

    […] Școlile fantomă din România […]

Adauga un comentariu