Nepoata lui Gheorghiu-Dej stă în casă de burgheji

duminică, februarie 16, 2020 7:45

Ana Pauker, Gheorghiu-DejDupă ce bunicul i-a trimis pe proprietari la canal, iar Bunicuţa (Ion Iliescu) la Strasbourg, nepoata lui Gheorghiu-Dej stă în casă de burgheji.

Ca orice nomenclaturist comunist care se respectă, şi Gheorghe Gheorghiu-Dej a vrut o casă frumoasă de chiabur pe care să nu dea bani. Azi (era martie 2004, cu PSD = ciuma roşie la conducerea României – n.m.), în acea casă, locuieşte şi nu plăteşte chirie nepoata lui Dej, care, ca orice rudă de nomenclaturist comunist care se respectă, ignoră legea şi le arată cotul proprietarilor. Vorba aia: “Ce, noi am omorât la Canal degeaba?!”.

Cu un preşedinte al României provenit din Comitetul Central al Partidului Comunist Român (Ion Iliescu), cu un premier ginere de fost ministru comunist (Adrian Năstase), cu un Guvern colcăind de securişti (guvernul PSD Adrian Năstase), putem spune că în România comuniştii sunt la putere. Şi chiar mai mult, sunt în aceleaşi poziţii.

Pentru familia lui Gheorghiu-Dej lucrurile nu s-au schimbat prea mult după Loviluţie. Sanda Gheorghiu, nepoata dictatorului care a scos intelectualii din casele lor şi i-a trimis la Canal, locuieşte (locuia în 2004 – n.m.) bine-mersi în aceeaşi casă naţionalizată pe care a lăsat-o tovarăşul său bunic.

Sanda şi-a luat numele Gheorghiu ca să fie clar pentru orice judecător că e marea nepoată a marelui comunist. Deşi, pentru a fi mai convingătoare, putea să-şi schimbe şi prenumele, să o cheme doamna Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Ce contează că foştii proprietari au câştigat în instanţă casa din strada Rosenthal nr. 29 şi că plătesc impozit pentru ea! Ce contează că nu primesc niciun ban de la chiriaşa Sanda Gheorghiu! La funcţia ei de nepoată nu dă socoteală nimănui.

Să fie mulţumiţi proprietarii ca au casa pe hârtie doar şi să zică mersi că nu face Adrian Năstase vreun canal sau, hai, să termine autostrada Bucureşti-Constanţa cu chiaburii. Cu ăia vechi, nu cu ăştia noi, normal, din care face parte şi el. (“Academia Caţavencu”, nr. 641/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu