15 iunie 2022: sfârşitul erei Internet Explorer (IE)

miercuri, iunie 15, 2022 7:39
Posted in category IT

Microsoft, Internet ExplorerAşa cum a anunţat anterior, Microsoft nu mai acordă suport şi asistenţă pentru browser-ul Internet Explorer (IE) după data de 15 iunie 2022.

Aşadar, era Internet Explorer se încheie. În urmă cu aproximativ un an, Microsoft anunţa că IE va fi eliminat din majoritatea versiunilor de Windows 10, sugerând celor care mai folosesc acest browser (destul de puţini) să treacă la folosirea altor browsere.

În Windows 11, Internet Explorer (IE) nu mai este inclus, deoarece Edge este browserul implicit.

Produsele care nu sunt afectate de această retragere includ IE Mode în Edge; Desktop IE 11 pe Windows 8.1, Windows 7 (cu actualizări de securitate extinse), Windows Server LTSC (toate versiunile), Windows Server 2022, Windows 10 client LTSC (toate versiunile), Windows 10 IoT LTSC (toate versiunile).

Modul IE din Microsoft Edge va fi acceptat până în 2029 pentru a oferi dezvoltatorilor web opt ani pentru a moderniza aplicațiile vechi și în cele din urmă pentru a elimina necesitatea modului IE, au spus oficialii Microsoft.

Microsoft le-a spus clienților că aplicația desktop IE va fi redirecționată progresiv către Microsoft Edge în următoarele luni, după data de încheiere a asistenței din 15 iunie 2022 și, în cele din urmă, va fi dezactivată definitiv prin intermediul unor viitoare actualizări Windows. Clienții nu ar trebui să dezinstaleze complet IE, deoarece modul IE se bazează pe IE 11 pentru a funcționa.

Microsoft a lansat prima versiune de Internet Explorer în 1995, alături de Windows 95. A introdus IE 11 în octombrie 2013. Microsoft a început să combine Edge cu Windows 10 în 2015.

Sursa informaţiilor: zdnet.com

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu