5 site-uri unde puteţi descărca gratuit jocuri vechi pe calculator

marți, octombrie 5, 2021 14:56
Posted in category IT

Jocuri vechi
Sunteţi un nostalgic al jocurile pe calculator din urmă cu nişte ani? Dacă da, iată mai jos 5 site-uri unde puteţi face download gratuit la cele mai bune jocuri vechi ce rulează pe PC.

  1. Abandonia (https://www.abandonia.com/) este un soi de abreviere de la “abandonware – dedicat jocurilor clasice DOS”. Titlurile Abandonware sunt jocuri (sau softuri) cu drepturi de autor expirate sau jocuri care nu mai sunt acceptate de editor. Abandonia a fost fondată în 1999, când conceptul de “abandonware” avea doar doi ani. După câțiva ani inactivi, Abandonia a înflorit într-unul dintre site-urile de top de unde puteți descărca vechile dvs. jocuri preferate. La momentul scrierii, Abandonia dispune de peste 1.100 de jocuri descărcabile cu peste 800.000 de membri. Abandonia oferă fiecărui joc o recenzie amănunțită, capturi de ecran și o evaluare a utilizatorilor. Puteți răsfoi și descărca jocuri vechi pe PC după nume, an, rating și categorie. Deoarece site-ul se concentrează pe jocurile DOS, nu veți găsi aici niciunul dintre jocurile abandonware „mai noi”, dar vasta arhivă DOS ar trebui să vă satisfacă majoritatea nevoilor de jocuri vechi.
  2. Abandonware Dos este un alt site abandonware axat pe – aţi ghicit – jocuri DOS. De asemenea, oferă un repertoriu rezonabil de titluri Windows, dar nimic prea recent. (Se întrerupe în 2002, ceea ce înseamnă că poți găsi titluri precum SimGolf sau Star Wars: Galactic Battlegrounds.) Abandonware Dos este și un site foarte activ. Fiecare titlu vine cu o evaluare a site-ului, specificații ale jocului (de exemplu, abandonware, stare protejată, freeware), data lansării, capturi de ecran, precum și o redare video recentă și secvenţe din aceste jocuri). Veți găsi, de asemenea, articole și liste utile pentru a vă ajuta să căutați cele mai bune jocuri vechi de descărcat.
  3. RGB Classic Games oferă o gamă largă de jocuri clasice DOS, titluri inedite în acei ani și chiar unele titluri DOS „moderne”. Întregul site este „dedicat păstrării jocurilor clasice pentru sistemele de operare defuncte ale computerului”, cum ar fi DOS, CP/M-86, OS/2, Win16 și Win9x, precum și facilitarea rulării acestor jocuri pe sistemele moderne.Puteți căuta jocuri folosind genul și sistemul de operare, precum și numele companiei, statutul juridic, anul lansării și, în mod interesant, modul video. În plus, dovadă a misiunii jocurilor clasice RGB, puteți juca un număr semnificativ de titluri pe un emulator găzduit de site, inclusiv Keen Dreams, Hexen și unul dintre preferatele mele din toate timpurile, Transport Tycoon. Desigur, unele dintre cele mai bune jocuri vechi nu sunt abandonware. Vedeți cele mai bune jocuri vechi care încă merită jucate pentru o altă călătorie pe bulevardul nostalgiei.
  4. My Abandonware este un loc minunat pentru a descărca jocuri vechi pe PC, plus unele dintre cele mai recente completări la lista de jocuri abandonware. Veți găsi listări pentru peste 15.000 de titluri, inclusiv „unele titluri foarte rare găsite în deep web”, precum și „unele trimise de vizitatorii noștri extraordinari”. Echipa mică care administrează My Abandonware întreține activ site-ul, făcând actualizări și îmbunătățiri, adăugând mereu conținut nou. Una dintre cele mai bune funcții My Abandonware este gama de opțiuni de căutare. Puteți trece prin catalogul masiv de jocuri folosind nume, anul publicării, platforma jocului, genul, tema jocului, editorul și chiar un dezvoltator specific. Opțiunea pentru dezvoltator este excelentă, deoarece dacă găsești un joc care îți place, poți explora și alte titluri create de aceeași echipă de dezvoltare.
  5. Games Nostalgia prezintă sute de jocuri uimitoare care au apărut pe piață între 1985 și 1995. Site-ul Games Nostalgia este ușor de utilizat, permițându-vă să parcurgeți jocurile după genuri, etichete, popularitate și multe altele. Games Nostalgia face, de asemenea, în mod suplimentar, împachetarea fiecărui joc în propriul său emulator, disponibil pentru Windows (și, în multe cazuri, pentru MacOS). În acest sens, Games Nostalgia elimină orice etapă suplimentară pentru a rula jocurile tale vechi preferate. Doar descărcați, dezarhivați și începeți să jucați!

Menţiune de onoare: The Internet Archive

Internet Archive este o organizație non-profit dedicată păstrării unuia dintre principiile esențiale ale internetului: accesul universal la toate cunoștinţele. Jocurile video vechi necesită cu siguranță protecție, iar Internet Archive este de acord.

În 2014, Internet Archive a adus 900 de jocuri arcade clasice în browser-ele noastre, păstrând și promovând unele dintre cele mai bune. Un an mai târziu, în 2015, Internet Archive a anunțat că va păstra peste 2.300 de jocuri clasice DOS.

Din păcate, nu puteți descărca, de fapt, titlurile clasice. Cu toate acestea, Internet Archive are o versiune integrată a DOSBox, ceea ce înseamnă că puteți juca fiecare joc în browserul dvs.

Via Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu