Unde gasim softuri si jocuri vechi, dar bune

joi, aprilie 20, 2017 15:25
Posted in category IT

SoftS-ar putea să aveti un computer ceva mai “bătrân”, sau un alt terminal în aceeași situație, sau/și un sistem de operare trecut de prima tinerețe. În acest caz, de mare ajutor ar fi să știm de unde facem rost de softuri pentru respectivul computer și/sau sistem de operare. Să mă ierte cei care știu deja, dar trebuie amintit că orice actualizare a unui sistem de operare, a unui soft sau a unui driver aduce cu sine “pretenții’ mai mari de la configurația calculatorului, iar dacă acestea nu există avem o problemă: încetinirea, sau chiar blocarea, funcționării computerului. Recomandarea este să trecem la ultima variantă a sistemului de operare, la ultima variantă a driver-ului unei componente sau alteia, la ultima variantă a unui soft numai dacă știm sigur că PC-ul nostru poate “duce” așa ceva.

În acest context, haideți să vedem de unde luăm softuri si jocuri vechi, dar bune, pentru calculatorul nostru ajuns la vârsta pensionării, dar pe care nu ne îndurăm să-l abandonăm.

 • Un prim site (și cel mai cunoscut) ar fi oldapps.com, acolo unde găsim, dacă-i vorba despre Windows, cam tot ce există de la apariția primului Windows, Windows 95, pentru nostalgici, și până astăzi. Găsiți programe chiar și pentru Windows 98, Windows ME, Windows 2000 etc. Ca să nu mai vorbim despre softuri pentru sisteme de operare mai recente, precum Windows XP sau Windows Vista. Mai găsiți: antiviruși, programe pentru file sharing, browsere, drivere, programe de dezarhivare etc.
 • myabandonware.com cuprinde o colecție de aproximativ 11.700 de jocuri vechi, din perioada 1978 – 2013. Dacă vreți să vă amintiți de vremurile tinereții sau, dacă sunteți foarte tineri, vreți să vedeți cam ce jocuri ocupau timpul părinților voștri și, de ce nu, al bunicilor voștri, intrați pe site. Vă puteți reîntâlni cu jocurile rare ale anilor 1980, cu jocurile clasice ale anilor 1990 sau cu jocuri, mai apropiate de zilele noastre, din anii 2000.
 • old-games.com te așteaptă cu peste 9.000 de jocuri vechi ce abia așteaptă să fie descărcate. Și aici găsim jocuri rare din anii 1980, jocuri din anii 1990 sau 2000, frumos grupate pe categorii, așa încât ne va fi ușor să alegem ce ne place.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Unde gasim softuri si jocuri vechi, dar bune”

 1. Top site-uri de unde putem descarca softuri gratuite pentru calculator | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 12th, 2019 at 19:52

  […] Unde gasim softuri si jocuri vechi, dar bune […]

 2. Ce ar trebui sa stii daca vrei sa folosesti in continuare Windows XP sau Windows Vista | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 13th, 2019 at 9:02

  […] Dacă sunteți amatori de jocuri și doriți să le rulați pe Windows XP sau Windows Vista, ignorați jocurile lansate în ultimii șapte ani și rulați jocuri vechi, dar bune. […]

Adauga un comentariu