9 motive pentru care merita ales browser-ul Vivaldi

vineri, iunie 23, 2017 17:28
Posted in category IT

Vivaldi browserÎn urmă cu mai bine de un an, apărea Vivaldi, un browser ce poate fi o opţiune pentru cei care vor să încerce ceva nou. Este creaţia unei echipe de programatori care au lucrat şi la apariţia browser-ului Opera. Multe voci spun că este cel mai reuşit browser apărut în ultima vreme. Iată şi cele 9 motive pentru care merită ales Vivaldi drept browser, principal sau de rezervă.

 1. Este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac şi Linux, este curat, modern, conceput pentru a maximiza ecranul, funcţionează fără probleme chiar şi pe laptop-urile mai vechi de 5 ani.
 2. Aproape fiecare element vizual poate fi modificat sau ascuns. Este un browser flexibil, ceea ce este în avantajul utilizatorilor avansaţi. Puteţi seta comenzi rapide personalizate de la tastatură. Vivaldi vă permite să personalizaţi orice acţiune din browser. Dacă preferaţi mai degrabă mouse-ul decât tastatura, puteţi defini propriile acţiuni ale mouse-ului, punându-le în legătură cu browser-ul. Vivaldi acceptă motoare de căutare personalizate, puteţi adăuga oricâte doriţi, şi, evident, puteţi căuta folosind bara de adrese. Puteţi viziona în paralel mai multe pagini web şi, de asemenea, Vivaldi se integrează cu Philips Hue, adică luminile locuinţei pot schimba culoarea site-urilor pe care le vizitaţi. Puteţi schimba foarte multe lucruri la browser-ul Vivaldi, setările sunt împărţite în 16 secţiuni, fiecare secţiune având o serie de opţiuni ce pot fi alese în funcţie de preferinţele fiecăruia dintre noi.
 3. Pornirea browser-ului este foarte rapidă, iar încărcarea paginilor se face cu rapiditate. Vivaldi foloseşte acelaşi motor Blink utilizat de Chrome, Opera şi alte browsere bazate pe Chromium, aşa încât nu o să fiţi dezamăgiţi.
 4. Cu ajutorul comenzilor rapide, puteți comuta instantaneu la orice fila, puteți executa orice acțiune a browser-ului sau chiar puteți căuta istoricul recent. Apăsați F2 și începeți să tastați sau să utilizați tastele săgeți.
 5. Dacă doriţi să salvați text sau link-uri pentru mai târziu, să înregistrați ingredientele pentru o nouă rețetă sau pur și simplu să vă reamintiți de sarcinile pe care trebuie să le faceți, funcția Vivaldi’s Notes este perfectă pentru acest lucru și este construită chiar în browser. Puteți crea mai multe note și le puteți organiza în foldere. Puteți atașa materiale media la fiecare notă: o captură de ecran a unei pagini web sau întregul ecran, un fișier din sistemul dvs. sau doar adresa URL a unui site. Aceasta este una dintre acele caracteristici care devine rapid ceva pe care vă bazați în fiecare zi.
 6. Puteţi aşeza filele una peste alta, pentru a economisi spaţiu, şi le puteţi parcurge cu Ctrl + Tab. Puteţi grupa filele în funcţie de domeniu sau de activitate într-o “stivă” şi puteţi alege în orice moment fila dorită.
 7. Puteţi muta bara browser-ului pe lateral, în poziţie verticală, evitându-se astfel o “irosire” a spaţiului de lucru. Doar Firefox mai poate face aşa ceva, cu ajutorul unei extensii numită Tree Style Tab.
 8. Vivaldi poate instala nativ şi complet extensiile Chrome, în timp ce Firefox sau Opera pot instala numai anumite extensii Chrome. Deoarece Vivaldi se bazează pe aceeași tehnologie ca şi Chrome, cele două browsere au extensii API aproape identice. Asta înseamnă că aproape fiecare extensie Chrome va funcționa în Vivaldi (cu excepția celor specializate, cum ar fi Chromecast, proiectate să funcționeze numai în Chrome).
 9. Vivaldi este creaţia unei echipe condusă de Jon Stephenson von Tetzchner, unul dintre cei doi cofondatori ai browserului original Opera. Opera de astăzi nu este aceeași operă pe care mulți utilizatori s-au îndrăgostit în anii 2000 și, de aceea, Vivaldi este încercarea lui Tetzchner de a fi browser-ul pe care Opera ar fi trebuit să-l facă. Opera este deținută de chinezi începând din noiembrie 2016. Dacă confidențialitatea online este importantă pentru dvs., Vivaldi este soluţia. Vivaldi pune accentul pe intimitate și stabilitate, pretinzând că niciun utilizator nu va avea datele colectate de browser sau trimis altor părți, inclusiv Google. Vivaldi nu va obţine bani din vânzarea datelor utilizatorilor, cum fac alte mari companii.

Vivaldi este acum browser-ul meu de rezervă. În câteva luni, ar putea deveni principal.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “9 motive pentru care merita ales browser-ul Vivaldi”

 1. 9 motive pentru a trece sau a reveni la Firefox | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 20th, 2019 at 12:42

  […] 9 motive pentru care merita ales browser-ul Vivaldi […]

Adauga un comentariu