Cum au furat Tăriceanu şi Năstase un miliard de euro prin retehnologizarea hidrocentralei Porţile de Fier

duminică, martie 14, 2010 12:58
Posted in category PeNaLii

Famiglia PSDUna din cele mai mari afaceri, aducătoare de bani pentru ‘băieţii deştepţi’ din România, a fost retehnologizarea hidrocentralei Porţile de Fier 1. Aceasta a început în 1997, pe vremea când Tăriceanu era ministru al Industriilor. Ceea ce a demarat, timid, Tăriceanu a fost adus la rang de ‘hoţie artistică’ pe vremea maeştrilor şmenurilor, adică Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu.

Aceştia au ‘furat’ peste un miliard de euro, adică preţul plătit de stat a fost cu un miliard de euro mai mare decât preţul normal al lucrărilor la hidrocentrală. Dar haideţi să vedem cum ne aburea Tăriceanu în 2008: “Încheierea unui contract pentru retehnologizarea hidrocentralei Porţile de Fier 1 era absolut necesară în 1997, în condiţiile în care se stabilise iminenţa producerii unor defecţiuni majore la hidroagregate. Producerea acestora ar fi periclitat sistemul energetic naţional şi ar fi determinat efecte economice greu de evaluat”.

Acest răspuns este parte din complicitatea la infracţiune. Cum Porţile de Fier 1 este doar jumătate din hidrocentrala Porţile de Fier, dacă este bolnavă jumătatea noastră, înseamnă că la fel de bolnavă este şi jumătatea aflată la sârbi. Numai că, aici, surpriză: sârbii au început retehnologizarea jumătăţii lor de hidrocentrală de-abia în 2008. Adică mai bine de zece ani jumătatea de la sârbi a funcţionat bine-mersi, cot la cot cu cea care se retehnologiza pe bani grei. Mai mult, partea sârbă (neretehnologizată) a furnizat cu 20% mai multă energie electrică decât asta reparată. Şi mai mult: în mulţi ani partea noastră de hidrocentrală a avut câte un grup (nou) defect.

Cam aşa s-au cheltuit bani publici în România lui Năstase şi Tăriceanu. Iar în această Românie s-au îmbogăţit indivizi precum Bogdan Buzoianu, al cărui firmă (Energy Holding) s-a ocupat de retehnologizarea Porţilor de Fier 1.

Epilog
În 2009 (sau 2010) Antena 1, a securistului Voiculescu, îl prezenta pe fiul lui Bogdan Buzoianu, care tocmai împlinise 18 ani. Cu această ocazie, tăticul s-a ocupat să aibă o tipă, frumoasă ca orice manechin, pentru că, nu-i aşa, o dată în viaţă împlineşti 18 ani. În tot acest timp, fraierii care plătesc facturile la energie electrică se gândesc la ce grea este viaţa în România şi privesc, normal, la Antena 1.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Cum au furat Tăriceanu şi Năstase un miliard de euro prin retehnologizarea hidrocentralei Porţile de Fier”

 1. Dumitru Caruntu says:

  martie 14th, 2010 at 17:51

  E un fel de-a spune ca, in domeniul furtului din avutul public, 'profesionistii' ('artistii') sunt pesedeii.

 2. Neinfectat De Comunism says:

  martie 14th, 2010 at 16:51

  furaciuni ridicate la ragul de arta…cate campanii electorale se pot derula cu 1 miliard de euro? cati judecatori se pot mitui?

  la mine pe blog discutam despre Chucky si "Proiectul de 1001 zile si nopti"…

 3. Tariceanu, infractorul care vrea o Romanie corupta | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 8th, 2015 at 14:50

  […] Adrian Năstase + Călin P. Tăriceanu = love(le) […]

 4. Tariceanu a incredintat unui SRL capusa petrolul si gazele Romaniei din Marea Neagra | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 22nd, 2015 at 17:51

  […] Adrian Năstase + Călin P. Tăriceanu = love(le) […]

 5. Fostii comunisti si securisti au dat o gaura de 15 miliarde euro bugetului de stat dupa 1990 | A șaptea dimensiune says:

  martie 12th, 2016 at 21:23

  […] Cum au furat Tariceanu si Nastase un miliard de euro prin retehnologizarea hidrocentralei Portile de… […]

 6. Guvernarea Năstase – un model de stat mafiot, în care demnitarii au făcut ce-a vrut muşchiul lor | A șaptea dimensiune says:

  martie 13th, 2016 at 13:05

  […] Cum au furat Tariceanu si Nastase un miliard de euro prin retehnologizarea hidrocentralei Portile de… […]

 7. Detalii inedite despre infractorul de drept comun Nastase Adrian | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 11th, 2016 at 20:35

  […] Adrian Năstase + Călin P. Tăriceanu = love(le) […]

 8. Inculpatul penal Viorel Ponta este in continuare parlamentar | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 6th, 2017 at 18:35

  […] Adrian Năstase + Călin P. Tăriceanu = love(le) […]

 9. ion says:

  decembrie 25th, 2017 at 2:57

  nimeni dintre autoritati nu vede ,nu se verifica ,nu se autosesizeaza dar avem stat de drept ,nu? avem sau nu avem ? functioneaza sau fuzioneaza cu infractorii ? noiplatim functionarea lui dar rezultatul e aproape de zero daca aflam de marii politruci tariceni asa ceva ! SRI -UL CE FACE ? Organele procuraturii ce misca ? sant banii publici -sume mari – tara s-anprabusit din cauza asta ,si nu avem un rezultat public ?la ce mai avem organe de stat care sa reprezinte statul de drept ? le desfiintam ca nu sant in folosul populatiei ci in beneficiul unui clan politic de tariceni ?

Adauga un comentariu