Africa de Sud: albii in ghetouri, negroteii in vile cu piscine

miercuri, octombrie 19, 2016 16:31

Africa de Sud: albi in ghetouriCe mai lupta jumătate din Europa violată de Armata Roșie împotriva discriminării

Una din amintirile mele de fost junior în lagărul sovieto-comunist numit România este și aceea privitoare la incapacitatea dictatorului bolșevic Ceaușescu Nicolae de a pronunța anumite cuvinte în limba română, în cuvântările sale idioate, în care avea un scârbos limbaj de lemn. De exemplu, nu putea pronunța cuvântul “prieteni” și atunci se auzea, de fiecare dată, un enervant și supărător, pentru cine-și dorea o limbă română corectă, Dragi tovarăși și „preteni”. Se mai auzea un “bobor” în loc de “popor”, plus altele de acest fel. Dar cel mai hazliu mi se părea încercarea lui Ceașcă de a pronunța cuvântul “apartheid”, atunci când vorbea de Africa de Sud, fiindcă muncitorul bețivan de la Vaslui trebuia musai să știe că albii cei răi, ajutați de americani, exploatează săracii negri, de nu au timp negroteii de un viol sau de vreo crimă oarecare. Consilierii lui Ceașcă, probabil, voiau să-și bată joc de el, de aceea îi băgau “apartheid” în anumite cuvântări, deși cuvântul se poate înlocui ușor cu “discriminare” sau altele de acest fel.

Era o glumă sinistră să vezi jumătate din Europa, aflată sub cizmă rusească, îngrijorată de situația negrilor din Africa, în timp ce locuitorii din lagărul comunist o duceau mult mai rău decât cei din Africa de Sud. Europa violată de Armata Roșie avea, în anii 1980, sarcină trasată de Moscova, o preocupare constantă în a critica Africa de Sud, conducerea țării, pentru asa-zisa discriminare a negrilor.

Astăzi, rolurile s-au inversat, albii sunt în ghetouri, iar negroteii în vile cu piscine

Zeci de mii de albi din Africa de Sud locuiesc acum in ghetouri din cauza saraciei. Asa ceva era imposibil in urma cu peste 20 de ani, in timpul apartheidului. Apartheidul a ajuns la cosul de gunoi al istoriei, insa acum in Africa de Sud asistam la o forma stranie de egalitate intre albi si negri, scrie Daily Mail. In timp ce multe persoane de culoare locuiesc in case mari, cu piscina, si conduc masini luxoase, exista in Africa de Sud albi care traiesc in ghetouri, in conditii de saracie extrema. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Africa de Sud: albii in ghetouri, negroteii in vile cu piscine”

  1. je moi says:

    noiembrie 27th, 2016 at 21:11

    Si in europa sunt ajutati mai mult decat europenii saraci, au ong-uri numai pt ei, li se dau locuinte sociale, ajutoare, etc. De ex in Spania vinde produse falsificate pe strazi si nu le zice nimic politia. Cum e posibil sa vanda marci falsificate, parfumuri, genti, haine, cd-uri cu muzica piratate,etc pe strazi fara nici o problema? Au o protectie speciala, nu inteleg. Cata pe google manteros España ori puerta del sol (centrul madridului ) ca sa vezi cum stau cu
    cearceafurile intinse ca la talcioc pe strazi. In schimb, am vazut politia spaniola luanduse de roomanii care vind covrigi in poarta consulatului, dar in schimb africanii care vand produse falsificate au libertate de a vinde FALSIFICATE. de ce legea nu e pt toti egala?

Adauga un comentariu