Anvelopele de iarna o gaura in buget ce trebuie realizata

joi, decembrie 15, 2016 15:28
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniChiar daca in luna decembrie bugetul personal se concentreaza in mare masura pe cheltuielile prilejuite de sarbatorile de iarna acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa mai facem alte cheltuieli, mai ales in situatia in care acestea nu suporta amanare. Schimbarea anvelopelor de iarna reprezinta din punctul meu de vedere una din cheltuielile care nu mai suporta amanare, asta in cazul in care nu ai facut deja schimbul de anvelope inca de luna trecuta. Daca nu ai facut deja acest lucru iata doar cateva din motivele pentru care nu ar mai trebui sa pierzi timpul si sa schimbi cat mai repede anvelopele de vara cu cele de iarna.

Aderenta si implicit distanta de franare a unui autovehicul echipat cu anvelope de vara in timpul sezonului rece scad foarte mult chiar daca nu este zapada ori polei pe jos. Acest lucru se datoreaza materialului din care sunt confectionate anvelopele de vara, material care le face sa fie mult mai rigide in momentul in care temperatura scade sub 5 grade. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample inlocuieste anvelopele de vara cu unele de iarna inca din momentul in care temepratura aerului incepe sa scada din ce in ce mai mult.

Un alt avantaj al anvelopelor de iarna este durabilitatea acestora. Avand in vedere ca acestea sunt utilizate doar 3-4 luni pe an precum si datorita materialului din care acestea sunt fabricate durata de viata a anvelopelor de iarna este mult mai mare decat cea a anvelopelor de vara, asta in conditiile in care acestea sunt utilizate in mod corespunzator.

Consumul de carburant pe care il inregistreaza masina ta atunci cand rulezi cu aceasta echipata cu anvelope de vara desi esti in sezonul rece si pe care tu il platesti este mai mare decat ar fi daca ai rula cu anvelope de iarna, asa cum este normal in timpul sezonului rece.
Nu in ultimul rand, sansele ca o masina echipata cu anvelope de iarna sa derapeze pe gheata sunt destul de mici in comparatie cu sansele pe care le are o masina echipata cu anvelope de vara.

In cazul in care stii deja avantajele oferite de catre anvelopele de iarna insa bugetul pe care il ai nu iti permite sub nici o forma achizitionarea acestora atunci te sfatuiesc sa faci ceea ce am facut si eu, si anume la apelarea la imprumuturi rapide online. Siguranta ta precum si a celor prezenti in trafic este mult prea importanta pentru a face rabat de la aceasta.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu