Arta de a oferi cadouri corporate

joi, iulie 6, 2017 16:10
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniOferirea de cadouri si cosuri cadou corporate este o actiune extrem de importanta. Ca parte a unui program bine pus la punct, cadourile corporate pot contribui la stabilirea sau imbunatatirea relatiilor critice si poate deveni un mijloc renatbil de recunoastere a activitatilor in beneficiul afacerii.

In plus, devenita o practica atat de des intalnita, a ajutat la dezvoltarea unei ramuri a pietei special destinate pentru acest lucru. Site-uri precum https://giftidea.ro isi dedica timpul pentru realizarea si livrarea cadourilor corporate.

Conform numeroaselor sondaje, cele mai multe cadouri de afaceri sunt oferite clientilor importanti. Dupa aceasta vin angajatii, apoi clientii potentiali. Motivele oferirii de cadouri sunt acelea de a multumi clientilor de lungă durata si angajatilor pentru devotamentul lor. Insa motivul principal este: afirmarea relatiilor si imbunatatirea conexiunilor personale dintre cel care ofera si destinatar.

Inainte de a oferi vreun cadou, trebuie sa stiti daca societatea respectiva are o politica de primire cu privirea la cadouri. Unele companii – in special cele din domeniul serviciilor financiare, asigurari, comert cu amanuntul si medicina – impart toate darurile. Sunt mai des intalnite restrictiile care se refera la valoarea unui cadou sau referitoare la situatiile in care pot fi oferite cadouri. Este bine sa il intrebati pe potentialul destinatar daca in compania sa exista un manual de etica, sau exista o anumita politica de primire a cadourilor. Daca este asa, tineti cont cu sfintenie de politica firmei respective. Un alt sfat important este urmatorul: oferirea de cadouri in timpul unui proces de licitare este un lucru pe care nu trebuie sa il faceti niciodata. Nu oferiti niciodata cadouri scumpe, cum ar fi masinile si vacantele de lux. Aceste tipuri de cadouri sunt suspecte.

Eticheta de a oferi:

Exista o arta pentru oferirea cadourilor corporate, deci luati in considerare urmatoarele aspecte majore inainte de a achizitiona anumite lucruri.

  1. Cadoul trebuie sa fie adecvat relatiei de afaceri.
  2. Personalitate: Este minunat cand un dar are personalitate, dar adevarata problemă este daca darul reflecta personalitatea si interesele destinatarului. Incercati sa aflati discret aceste lucruri, pentru ca atunci cand faceti acest lucru veti da impresia ca va pasa de persoana si ca ati avut timp sa le intelegeti stilul si gusturile.
  3. Sincronizarea: Cele mai populare momente pentru a oferi cadouri, desigur, sunt sarbatorile. Dar adevaratii campioni ai oferirii de cadouri corporate stiu ca alte momente ale anului pot avea un impact personal mai profund asupra relatiei, cum ar fi zile de nastere etc.
  4. Prezentare: Acordati o atentie deosebita modului de prezentare a unui cadou. Investiti in hartie de impachetat si puneti chiar si un bilet scris de mana. Aceste lucruri vor face cadoul sa fie mult mai personal si apreciat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu