Care-i deosebirea dintre poliţiştii români de astăzi şi cei corupţi de narcotraficantul Pablo Escobar

duminică, ianuarie 24, 2021 20:08
Posted in category Mass-media

PolitistiPăi, deosebirea e una simplă. Poliţiştii de pe vremea lui Pablo Escobar, celebrul narcotraficant columbian (Columbia fiind o ţară din America de Sud; precizarea este pentru pupincuriştii imbecili ai PSD = ciuma roşie, deşi am îndoieli că ăştia ajung să citească ceva, ei doar înghit rahatul frumos ambalat livrat de Mafia TV, Antena 3 şi România TV în mod deoesebit), ei bine, revenind, acei poliţişti columbieni erau corupţi de frică, într- ţară aflată în anii ’80 ai secolului trecut la cheremul traficanţilor de droguri. De altfel, Pablo Escobar, un criminal feroce, da’ care construia biserici (parcă mai ştim şi prin Românica astfel de specimene), le dădea poliţiştilor de ales în felul următor: şpaga sau glonţul. Şi, cu câteva excepţii onorabile, dar care au sfârşit de un glonţ (sau mai multe), tras de gorilele lui Escobar, poliţiştii de atunci au ales şpaga.

Poliţiştii din Românica zilelor noastre sunt corupţi din plăcere. Mai ales şefimea. Un exemplu. În 2019, sper că vă amintiţi, a fost tragedia cu acea fată, Alexandra, ce a sunat la 112 şi tot a murit. Cu această ocazia, la Mafia TV (România TV şi Antena 3) s-au consumat tone de căcat: vai, ce coruptă e poliţia din Olt, cum stau şefii din poliţie la aceeaşi masă cu interlopii, bla, bla, bla şi iar bla. A păţit ceva vreun poliţist? A ajuns vreun şef din poliţia coruptă la puşcărie, sau măcar degradat, sau măcar dat afară din poliţie. Nimic din toate acestea. După tragica dispariţie a acelei copile, ucisă de corupţia din Poliţia Română, au rămas doar tonele de căcat consumate de privitorii la Mafia TV (Antena 3 şi România TV).

Bine, s-ar putea spune că, prin tot ce a făcut PSD-ul pe vremea banditului Liviu Dragnea, acolo s-a ajuns. Din păcate, poliţiştii români au fost putred de corupţi dintotdeauna. De la miliţianul din comunism, care lua şpăgi cu nemiluita, şi până la poliţiştul de astăzi, aflat într-o funcţie de conducere, care şi-a tras vilă şi merţan din bani murdari, din bani negri, comparabili cu cei produşi de Pablo Escobar, poliţiştii români au înfruntat deceniile într-o singură ipostază: corupţi până-n măduva oaselor.

Şi ca să nu spuneţi că sunt doar teorii, iată un exemplu din 2004, consemnat de presa vremii.

Alcoolul dăunează grav şpăgii

Citind prin ziare despre Mihăilă Ioan, comisar-şef şi şef al Poliţiei Piatra Neamţ, care şi-a accidentat miercuri (într-o miercuri din iulie 2004 – n.m.) Merţanul neacordând prioritate unei Dacii, anumiţi piatra-nemţeni şi-au spus: “Hopaaa, s-a accidentat un cadou!”. Şi ştiu ei ce ştiu, pentru că istoria acestui Merţan e teribil de complicată.

Acum 3 ani (în 2001 – n.m.), Bobi Carabulea, un şmecher cum numai la Moldova mai găseşti, şi-a dat seama că nevasta lui Marius Crăciun, alt şmecher local, e bârsană rău, şi a făcut-o oiţa lui. Carabulea se şi pitea de poliţie, fiind implicat într-un dosar de ultraj. Presărându-i nevestei nişte nisip într-un chiloţel roz găurit, Crăciun a urmărit firul şi a aflat unde se află Carabulea, pe care l-a dat pe mâna poliţiei, adică lui Mihăilă Ioan, comisarul-şef de care vă vorbeam.

Comisarul a trimis nişte poliţişti la Iaşi, după adulterin, şi în loc să folosească căruţele poliţiei locale, i-a urcat într-o maşină pusă la dispoziţie cu promptitudine de acelaşi Crăciun. Ulterior, ca mulţumire că nevasta nu mai avea motiv de plimbare, Crăciun i-a vândut lui Mihăilă aceste Merţan scump, la un preţ de cadou, care a cimentat între cei doi relaţii trainice şi de “lasă-mă-n afacerile mele”, pentru multă vreme.

Iată că după trei ani, Mihăilă, care e şi protejat al lui Iulian Ţocu, deputat PSD de Naemţ, şi-a accidentat, vorba piatra-nemţenilor, cadoul. Şi nu cum spune comunicatul poliţiei, “că nu a observat semnul de Oprire, pentru că îl acopereau nişte crăci”, ci cum nu spune, că venea destul de afumat de la cheful unui coleg. (“Academia Caţavencu”, nr. 658/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu