Cartuse compatibile sau cartuse reincarcate?

luni, noiembrie 7, 2016 18:59
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAceasta este una dintre intrebarile cu care se confrunta cel mai des utilizatorii de imprimante, mai ales cei care nu vor sau nu isi permit sa cumpere cartuse originale de fiecare data cand imprimanta ramane fara tus. Iar alegerea nu este tocmai usor de facut, deoarece exista si avantaje, dar si dezavantaje, indiferent pentru care dintre aceste doua solutii optati.

Daca alegeti sa folositi cartuse compatibile veti cheltui mai putini bani decat ati cheltui pe cartusele originale, insa calitatea printarilor nu va fi aceeasi. In plus, tusul din cartusele compatibile este de calitate inferioara celui original, iar acest lucru se poate manifesta fie prin anumite dungi inestetice ce pot aparea pe pagina tiparita fie prin “intinderea” inestetica a tusului pe pagina. In plus, pe termen lung imprimanta ar putea avea de suferit, deoarece cartusele compatibile nu asigura curatarea si lubrefierea capetelor de imprimare, asa cum o fac cartusele originale.

Daca optati pentru reumplerea cartuselor originale veti plati mai putin decat pe un cartus compatibil (mai ales daca faceti acasa aceasta operatiune), dar va veti confrunta cu problema calitatii tipariturilor, care nu va fi aceeasi ca in cazul folosirii cartuselor originale, nici macar atunci cand folositi tus de la acelasi producator. O alta problema raportata de persoanele care prefera sa reincarce cartusele este aceea ca dupa un anumit numar de re-umpleri (care de obicei nu este mai mare de 4 sau 5 ori) imprimanta nu mai vrea sa recunoasca efectiv cartusul si afiseaza un mesaj prin care spune fie ca nu este cartus original, fie ca nu exista cartus. Nici in cazul imprimantelor care au optiunea de resetare a cartusului nu se mai poate face nimic in aceasta situatie. Un alt minus al alegerii de a reumple cartusele este ca acestea pot ajunge sa curga, deoarece nu puteti stii nciodata cu exactitate ce cantitate de tus a mai ramas in cartus si cat de mult tus sa puneti pentru a evita supraincarcarea acestuia. Daca puneti prea mult tus acesta va curge in imprimanta si va afecta capetele de imprimare, foile vor fi patate, etc. Daca puneti prea putin tus in cartus va trebui sa-l reumpleti prea des si imprimanta nu il va recunoaste…

Grea decizie! Voi la ce solutii apelati?

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu