Ce cred eu despre existenta Unitatilor Protejate

vineri, iulie 14, 2017 12:30
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCand eram mai mica, aveam o prietena surdo-muta. Imi era atat de draga si intre timp am invatat si eu intr-o oarecare masura limbajul surdo-mut. Cu timpul insa, ne-am indepartat, deoarece amandoua am crescut si ea s-a casatorit si s-a mutat intr-un oras indepartat.

Acum cateva saptamani insa m-am intanit cu ea. Am aflat astfel ca are o familie frumoasa si ca lucreaza la o Unitate Protejata. Am fost foarte fericita sa aud ca e bine, am facut schimb de numere de telefon si a ramas sa mai vorbim prin mesaje ca sa mai stim una de alta.

De atunci ma gandesc la cat de mult bine fac Unitatile Protejate si de cat sunt ele de importante pentru persoanele care au diverse dizabilitati.

Pana acum cativa ani, nici nu se stia de existenta persoanelor cu dizabilitati. Ele erau izolate, nu ieseau in lume si nu aveau de munca. Insa, in timp lucrurile s-au schimbat si intalnim astfel de persoane aproape zilnic. Unele au dizabilitati locomotorii, altele au probleme cu auzul, vazul sau vorbitul. Din moment ce aceste persoane sunt apte de munca in anumite conditii, ar trebui incurajate Unitatile Protejate.

Din pacate, la companiile care nu functioneaza ca Unitati Protejate de multe ori astfel de persoane sunt evitate. Mai sunt si exceptii, dar mai rar.

E foarte important pentru persoanele cu dizabilitati sa duca o viata cat mai normala. Si, o viata cat mai normala pentru multe inseamna sa aiba un loc de munca, daca pot bineinteles sa lucreze in anumite domenii.

In Romania, numarul Unitatilor Protejate este in crestere, ceea ce e un lucru bun. O Unitate Protejata de incredere e Compania DDD. Aceasta companie este o firma deratizare care sprijina in mod real integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.

Compania are peste 30% angajati cu dizabilitati, angajati selectati cu ajutorul Fundatiei Motivation Romania. Acestia, impreuna cu angajatii care nu au astfel de probleme ofera servicii de cea mai buna calitate, servicii de care clientii se declara cu adevarat multumiti.

De ce ar trebui o firma sa colaboreze cu o Unitate Protejata? Pentru ca orice companie care are peste 50 de angajati e obligata prin lege sa aiba cel putin 4% angajati cu dizabilitati. Ei bine, daca acest lucru nu se intampla, compania are 2 variante: fie plateste catre bugetul de stat o anumita suma de bani, fie colaboreaza cu o Unitate Protejata si vine in ajutorul persoanelor cu dizabilitati.

Daca si tu esti interesat/a sa te angajezi la o astfel de companie sau sa incepi o colaborare cu o Unitate Protejata, intra pe CompaniaDDD.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu