Ce trebuie sa ofere si cum se alege o pompa submersibila? Afla aspectele pe care trebuie sa le urmaresti!

marți, iulie 18, 2017 8:15
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniUtilizarea apei este una dintre cele mai intalnite actiuni in cadrul unei gospodarii, indiferent ca este pentru uzul casnic, pentru irigare, pentru a oferi apa animalelor, pentru a curata sau multe alte situatii.

Cu toate acestea, de multe ori intampinam probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa, fie ca nu este suficienta, fie ca transportul acesteia se realizeaza cu mare dificultate, cu pauze, fara presiune. Ce se intampla atunci cand intalnesti astfel de probleme? Ei bine, cea mai buna solutie pentru tine este pompa subermsibila.

Ce este o pompa submersibila? In termeni cat se poate de simpli, aceasta este o pompa localizata in cadrul unei surse de apa, in cele mai multe cazuri fiind vorba de o fantana sau put. Rolul ei e de a impinge apa la suprafata, avand in acest sens mai multe caracteristici ce determina performantele pe care reuseste sa le obina. Despre ce anume e vorba? Vom discuta in cele ce urmeaza:

Adancimea de la care pot opera

Asa cum este cazul unei fantani sau a unui put, sursa de apa se afla la o anumita adancime, iar transportul acesteia inseamna in mod implicit un efort pe masura, nu-i asa? Cu alte cuvinte, daca fantana respectiva este una foarte adanca atunci vei avea nevoie si de o pompa submersibila care sa faca fata, adica una care sa fie capabila sa impinga apa suficient de puternic pentru a o transporta in locul dorit.

Daca nu vei opta pentru o pompa pe masura locului din care o vei folosi atunci vei avea surpriza neplacuta ca aceasta sa nu aiba nici un efect, sau daca va impinge apa la suprafata va necesita un efort deosebit de mare, ceea ce inseamna un consum de energie ridicat, implicit un grad de uzura vizibil.

Debitul pe care-l ofera

Asa cum spuneam anterior, nu e suficient sa aduci apa la suprafata, ci ai nevoie si de un debit adecvat. Debitul inseamna cantitatea de apa transportata intr-o unitate de masura, astfel ca o pompa submersibila performanta va avea un debit ridicat.

Direct proportionala cu debitul va fi si presiunea ce va ridica apa. Toate acestea sunt aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand se achizitioneaza si instaleaza o pompa submersibila.

Calitatea si performanta

Pe piata exista foarte multe pompe, insa trebuie pus mereu accentul pe calitate, performanta si rentabilitate. Un bun exemplu este chiar pompa submersibila Dab Idea. Aceasta pompa submersibila Dab Idea 100m este fabricata in Italia, fiind in felul acesta una de cea mai buna calitate, avand chiar si o garantie de 2 ani daca este achizitionata din cadrul unui magazin de specialitate, precum shop-einstal.ro. Acest aspect te va asigura ca are o fiabilitate ridicata si nu vei arunca banii pe o pompa cu durata de viata scazuta, investitia fiind una pe termen lung.

De asemenea, ceea ce ofera valoare acestei pompe submersibile este inaltimea maxima de pompare, care e de 52 m, precum si debitul pe care-l ofera, fiind unul de 2,4 metri cubi pe ora.

Asadar, daca vrei sa mergi la sigur si sa ai certitudinea ca vei cumpara o pompa performanta iti recomand sa iei in calcul aceasta varianta prezentata. De altfel, o vizita pe site-ul shop-einstal.ro te va face sa observi si alte optiuni ce merita luate in seama.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu