Cel mai bun rucsac de călătorie: criterii de selecție

miercuri, august 1, 2018 13:50
Posted in category Diverse

RucsacData de plecare în vacanță este aproape și încă nu ați găsit cel mai bun rucsac de călătorie? Nu știți în ce magazin online să îl comandați? Decathlon, vestita companie franceză, vă așteaptă cu o mare varietate de rucsacuri bărbătești, de damă, unisex sau pentru copii.

Cu un asemenea rucsac de calitate, pe care nici măcar nu veți plăti cât pe un troler sau o valiză clasică, veți putea să mergeți lejer chiar și în jurul lumii, dacă tocmai v-ați luat un an sabatic de la firmă.

Ce trebuie să aveți în considerare atunci când vă alegeți rucsacul de călătorie?

 • – durata drumeției;
 • – condițiile meteo;
 • – bugetul disponibil;
 • – dacă ești bărbat sau femeie (există chiar și rucsacuri unisex, dacă vă convine mai degrabă această variantă);
 • – volumul rucsacului de care aveți nevoie (capacitatea internă în litri);
 • – faptul că un om nu poate să care mai mult un sfert din greutatea sa corporală fără a apărea probleme de sănătate.

Cel mai important criteriu de cumpărare al unui rucsac bun – volumul

 1. Rucsacuri până la 20 de litri

  Acest tip de rucsac este recomandat pentru excursii de maxim o zi sau ca ca un rucsac suplimentar.

 2. Rucsacuri de la 20 la 40 de litri

  Cel de 40 de litri este suficient spre a fi utilizat în timpul weekend-urilor sau drumețiilor montane de 2-3 zile.

 3. Rucsacuri de peste 40 de litri

  Sunt rucsacuri proiectate pentru călătoriile lungi și foarte lungi.

  Unele sunt flexibile, ceea ce înseamnă că se pot extinde la nevoie cu încă 10 litri.

  O să găsiți în dreptul lor specificații precum ar fi: 50 + 10 litri, 60 + 10 litri etc.

Alte criterii de alegere a rucsacului de călătorie

În plus, rucsacul ideal trebuie ca să fie rezistent, impermeabil la ploaie, să aibă un design plăcut care să în facă plăcut la purtat.

Doar astfel el va fi mai ușor de cărat, va ajunge chiar să fie un soi de prelungire a spatelui dvs. pe care nici nu o veți mai simți după o vreme.

În materie de culori și imprimeuri gusturile nu se discută, dar mulți specialiști în călătorii îi sfătuiesc pe excursioniștii care vor să plece în alte țări (unele în care există diverse conflicte) a se feri de cele army, deoarece un model ce aduce cu rucsacurile (ranițele) militare s-ar putea să fie sursa unor incidente neplăcute, de care este mai bine ca să vă feriți.

De cele mai multe ori, dacă este vorba de o călătorie mai lungă, de peste o săptămână sau două, e bine să se ia două rucsacuri: unul de circa 40 de litri și unul micuț, strâns, de 10 – 20 litri. Asta în situația în care se va sta la hotel sau cabană, nu autonom, în cortul personal, care va trebui și el cărat prin forțe proprii.

La Decathlon găsiți o mare varietate de rucsacuri pentru bărbați, femei sau copii, de volume diferite, la prețuri imbatabile. Intrați și o să comandați de acolo cu siguranță rucsacul ideal pentru viitoarea dvs. călătorie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu