Copiii si frica de medicul stomatolog

miercuri, septembrie 20, 2017 14:14
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDintotdeauna copiilor le-a fost frica de medicul stomatolog. Se pare insa, ca aceasta frica nu este una cu care cei mici se nasc, ci este o frica pe care o dobandesc pe parcurs.
Ca parinte trebuie sa stii ce ai de facut pentru a-ti face copilul sa nu aiba frica de un cabinet de stomatologie.

In primul rand trebuie sa iti familiariezi copilul inca de mic cu tot ceea ce inseamna igiena orala. Invata-l sa se spele pe dinti, explica-i cat de important este sa aiba dinti curati si sanatosi si spune-i ca in cazul in care ceva nu va fi in regula, medicii stomatologi il vor ajuta. Nu fa greseala sa iti ameninti copilul cu mersul la dentist. Nu ii spui „Spala-te pe dinti daca nu vrei sa mergi la stomatolog”, „Daca nu te speli pe dinti chem doctorul stomatolog” sau lucruri de acest gen. Daca procedezi astfel, cel mic din start va cultiva o frica fata de cabinetele de stomatologie si cand va fi vremea sa mearga va plange si nu va vrea.

Bine ar fi sa iti familiarizezi puiul cu tot ce se intampla la medicul stomatolog. Du-l inca de mic la stomatolog pentru simple controale. Astfel va vedea ca nu se intampla nimic atat de groaznic precum crede el. Daca cel mic se va imprieteni cu stomatologul de la o varsta frageda, totul va fi mult mai simplu.

Din pacate insa multi dintre parinti nu procedeaza astfel. Ei isi amentina copiii cu doctorul, nu ii duc la dentist decat atunci cand e neaparata nevoie si nu ii invata cum sa aiba o igiena orala corecta.
Sunt insa si parinti care tin cont de toate aceste lucruri si isi duc micutii la doctor si pentru simple controale. Controalele de rutina sunt importante de la varste mici deoarece orice afectiune poate fi mai simplu de tratat. De exemplu, dintii unui copil se indreapta mult mai repede cu ajutorul unui aparat dentar daca acesta este folosit de pe la 8-9 ani, decat in momentul in care copilul devine adult.
Daca e nevoie sau daca vrei sa iti duci copilul la dentist, conteaza foarte mult sa gasesti un medic stomatolog bun, un medic ce stie cum sa lucreze cu cei mici si cum sa ii faca sa nu le fie frica.

Daca ai nevoie de o recomandare, cauta-i pe cei de la Cris Smile. Ei lucreaza cu cei mici si sunt cu adevarat profesionisti.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu