Coroana de flori pentru inmormantare – ce sa alegi fara sa te faci de ras sau sa fii prost inteles

joi, octombrie 24, 2019 17:41
Posted in category Diverse

Coroana de floriAtunci cand auzi o stire despre decesul unei persoane pe care o cunosteai, instant iti vin in minte amintiri. Din respect si apreciere, vei dori sa duci o coroana de flori depusa la capataiul celui care a fost candva un om bun. Mai conteaza insa si cum te prezinti, caci toti ochii vor fi pe tine atunci cand aduci coroana. Fie ca ai sau nu o obligatie, odata ce ai ales sa faci acest gest iti vei asuma sa faci totul ca la carte.

Firmele de pompe funebre au adesea si un magazin pentru public. Cu alte cuvinte, nu doar ca presteaza servicii de profil, dar pun la dispozitie tot felul de accesorii necesare. Printre altele, coroanele sunt cele mai cautate, pentru ca nu doar familia indoliata cumpara, ci multi dintre cei care vor participa la priveghi si/sau inmormantare. Daca esti din capitala, poti merge la Rarox, de unde poti alege o coroana.

Coroana de flori, un simbol al regretului, este aleasa in functie de buget si nu numai

Putini stiu ca de fapt istoria coroanelor de flori are legatura cu cei care serveau patria. Era un omagiu ultim si un soi de gest maret pentru a-i onora pe soldati. In timp, acest obicei s-a extins si acum este de asteptat sa vedem aceste tipuri de aranjamente florale la inmormantari si privegheri.

De regula, coroana este realizata din brad si flori naturale. Alternativele sunt mai ieftine, artificiale, insa nu la fel de elegante sau cel putin ar trebui sa le gasesti pe cele lucrate calitativ, care sa nu se vada ca un plastic ieftin si decolorat.

Predomina albul, galbenul sau rosul. Asta nu inseamna ca nu poti alege orice alta nuanta, dar ceva mai elegant te va costa si ceva mai mult. Calele inchise la culoare spre exemplu pot face o impresie buna, doar ca prea putini se gandesc la asta, fiind vorba de costuri ceva mai mari ori in componenta unei coroane intra destul de multe flori.

Printre cele mai accesibile: gerbera, garoafele, crizantemele.

Printre cele mai scumpe: trandafirii colorati, calele, hortensia, crinii.
Din punct de vedere al formei sunt preferate coroanele ovale si inalte. Acestea vor fi usor de transportat de asemenea. Coroanele mari si inalte ies in evidenta imediat, doar ca sunt adesea o alegere din partea familiei indoiliate ori tu nu mergi sa fii in competitie cu ei. Asadar depinde poate si de gradul de rudenie.

Cele mici si rotunde sunt prea putin alese, de obicei preferate pentru omagiere. La priveghi sau inmormantare poti alege de asemenea pe cele cu forma de cruce, rotunde sau ovale. Daca creativitatea celor de unde vei achizitiona este la cote maxime, poti gasi inclusiv coroane in forma de vas cu flori, cu suport care sa permita sa pui coroana in picioare.

Nelipsita panglica este de obicei alba, pe care va trona cu negru un mesaj scurt, dar de efect, despre condoleantele transmise. Ne intoarcem iar la relatia intre tine si defunct. Daca este din familie, mesajul trebuie sa aiba un impact emotional, sa fie mai profund. Simple condoleante le adresezi in cazul celor fata de care ai fost prieten, amic.

Vezi si galeria de la Rarox pentru inspiratie.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu