Cum făceau politică, în anii 2000, ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, cea mai coruptă instituţie din România

duminică, aprilie 7, 2019 14:11

Ortodoxia ucide RomaniaTomitanul construieşte cu toptanul

Exageratdefericitul Teodosie Tomitanul şi-a agăţat definitiv de patrafir (era anul 2003 – n.m.) eticheta de trimis al PSD-ului pe tărâmuri constănţene. Se spune că domnia-sa şi-a purtat deseori barba prin cele mai depărtate colţuri ale judeţului, alături de îngerii partidului, spre a îndemna alegătorii pe calea cea dreaptă a urnelor. Pare-se că speră (spera în 2003 – n.m.) să aibă parte, în schimb, de o proptea solidă în a obţine titlul de mitropolit, troc sacrificat fără milă de ultimul sinod al BOR.

Ceea ce a rămas în urma acestei ambiţii este reprezentat de un sobor de biserici, unele aflate în construcţie, altele gătate, care au împânzit aria sa de influenţă (iată unde s-au dus banii de drumuri şi spitale – n.m.). În Constanţa, de exemplu, se înregistrează o adevărată epidemie, primăria (condusă atunci de drogatul mafiot sau mafiotul drogat, dacă vreţi, Radu Mazăre, un PSD-ist votat de aurolaci care nu aveau de-o pâine, în timp ce acest borfaş, Radu Mazăre, fura sute de milioane de euro, bani din care-şi finanţa vacanţele şi regimentele de curve care-l însoţeau în aceste vacanţe; cu toate acestea, era, evident, un bun creştin-ortodox – n.m.) oferind moca şi pe bandă terenuri pe care se înalţă semeţe sau mai puţin semeţe un ciopor de lăcaşe.

În timp ce Biserica Episcopală din Histria, biserică de secol III după Hristos, este lăsată în plata Domnului, riscând în orice moment să devină un morman de ruine, în locul unei foste cârciumi se înalţă deja a mia biserică din Dobrogea. Alegerea a fost inspirată, probabil, de faptul că locul era deja sfinţit la greu de consumatorii de bere.

Altele înfloresc prin parcuri, locuri pe care primarul Mazăre promitea solemn că le va proteja, una se ridică la câteva zeci de metri de Capela Militară. Dar cel mai expresiv exemplu al inflaţiei de biserici şi al crizei de imaginaţie este al unei biserici înfipte direct pe trotuar, spre mânia locuitorilor din zonă. Probabil s-a avut în vedere inventarea unui procedeu nou, şi anume spovedania din maşină, ştiut fiind faptul că liderii PSD au maşini de lux şi ar fi păcat să nu se afişeze cu ele şi la o spovedanie PSD-isto-ortodoxă. (“Academia Caţavencu”, nr. 598/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu