După decembrie 1989, Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a privatizat şi-a început să producă sute de milioane de euro, pitiţi în conturile şi averile popilor

joi, decembrie 27, 2018 16:47
Posted in category Mass-media

ReligiePopa Safta e privat fără privată şi fără milă (un material din 2002)

În Zimnicea există (exista în 2002 – n.m.), graţie graţiei divine, un popă. Popa Gheorghe Safta este patronul mai multor magazine, cuibărite în vreo n spaţii ultracentrale. Firmele sunt trecute pe numele fiului (său) şi al soţiei sale, preacunoscută fiind odată şi calitatea ei de clopotar la biserica soţului, unde avea carte de muncă, să-i meargă vechimea.

N-ar fi cine ştie ce dacă v-am aminti că taica popă a făcut politica PD (Partidul Democrat, devenit PDL, absorbit de PNL; partid creat de Petre Roman, prin desprinderea din FSN – n.m.), fiind înscăunat în legislatura trecută (este vorba de legislatura 1996 – 2000, n.m.) viceprimar, nici că a făcut campanie electorală îmbrăcat în haine preoţeşti de gală, în mai multe clipuri la televiziunea locală, nici că s-a rugat la Dumnezeu până i-a dat fostul FPS (Fondul Proprietăţii de Stat – n.m.) de pomană toate spaţiile comerciale din centrul oraşului, nici că se judecă cu ziariştii până îi ia Necuratul, nici că …

Nemulţumirea zimnicenilor este produsă acum (era august 2002 – n.m.) de un bar, întâmplător al aceluiaşi popă, unde muzica rage la maxim, iar pe pereţii interiori ai blocurilor din apropiere curg şiroaie de urină. Latrina barului lui taica popă este inutilizabilă, drept pentru care toţi consumatorii îşi fac nevoile prin orice ungher mai întunecos la îndemână.

Popa strâmbă din nas la reclamaţiile locatarilor, spunând că el are toaletă, dar că e muşterii neciopliţi. Episcopia nu vede şi nu aude, că popa are mână largă de la Dumnezeu, iar alţii păcatul lăcomiei în sânge. (“Academia Caţavencu”, nr. 561/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “După decembrie 1989, Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a privatizat şi-a început să producă sute de milioane de euro, pitiţi în conturile şi averile popilor”

 1. Cum făceau politică, în anii 2000, ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, cea mai coruptă instituţie din România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2019 at 14:34

  […] După decembrie 1989, Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a privatizat şi-a început să producă s… […]

 2. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XV) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2019 at 12:47

  […] După decembrie 1989, Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a privatizat şi-a început să producă s… […]

 3. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XIII) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2019 at 12:50

  […] După decembrie 1989, Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a privatizat şi-a început să producă s… […]

Adauga un comentariu