Cum faci bani cu blogul/site-ul tău

duminică, aprilie 25, 2021 8:59
Posted in category Diverse

www.adevertoriale.euDupă peste 8 ani de scris advertoriale, pot spune, fără falsă modestie, că am o imagine oarecum completă despre piaţa advertorialelor din România. Dintre diversele platforme de advertoriale – nu foarte multe – pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului, una se distinge prin longevitate şi alte câteva calităţi, pe care le voi enumera ceva mai la vale. Este vorba de platforma www.adevertoriale.eu, pe care nu trebuie s-o rataţi, dacă doriţi să produceţi nişte bani cu site-ul sau blogul vostru.

Povestea mea pe platformele de advertoriale din România începe în martie 2013, atunci când, în căutare fiind de joburi online, eventual part time, am găsit întâmplător nişte articole în care se povestea despre avantajul de a scrie advertoriale pentru diverse firme. Ideea mi s-a părut interesantă, şi aplicabilă, aşa încât am început să caut nişte platforme unde se cereau advertoriale, de fapt se intermediau legăturile dintre firmele care voiau să-şi facă cunoscută prezenţa în mediul online şi bloggerii care se ofereau să scrie despre activitatea respectivelor firme.

Până atunci, am mai mai scris ocazional nişte advertoriale, fiind căutat de unul sau altul. Îmi amintesc că primul adevertorial scris de mine, undeva prin 2012, scris cu destul stângăcii, se referea la un site de legislaţie rutieră, acolo unde viiitorii cursanţi la şcolile de şoferi se puteau pregăti pentru obţinerea permisului auto. Site-ul cuprindea teste online, unde se putea verifica ce punctaj ai fi obţinut dacă dădeai proba teoretică (sala), în acel moment, la examenul pentru obţinerea permisului auto. Atunci am făcut primii mei bani din advertoriale (30 de lei) şi povestea a continuat.

În acea perioadă, anii 2013-2016, piaţa advertorialelor era foarte diversă, multe companii oferind bani pentru a-şi face cunoscute produsele. Eram căutat lunar de tot felul de reprezentanţi ai companiilor, aveam colaborări cu multe platforme de advertoriale, adică a fost perioada în care era o pâine de mâncat pe această felie a mediului online.

Din păcate, odată cu anul 2017, moment în care ajunge la putere un anumit partid politic, condus de un anumit puşcăriaş, cel care va ataca firmele (multinaţionalele) care oferea locuri de muncă şi, implicit, posibilitatea de a scrie advertoriale, piaţa advertorialelor din România a început să cadă. Multe platforme au dispărut, colaborările erau din ce în ce mai puţine, dar, până în 2019, încă mai existau oferte.

În anul 2020, aşa după cum bine ştim, şi România este afectată de pandemie, iar efectul acesteia loveşte puternic şi piaţa de advertoriale. Platformele, atâtea câte au mai rămas, îşi închid pe rând porţile, evident cele online, iar bloggerii realizează rapid că trebuie să se reorienteze, într-un limbaj mai pretenţios se numeşte reconversie profesională, dacă vor să mai producă nişte bani în mediul online.

Dintre foarte puţinele platforme de advertoriale ramase, www.adevertoriale.eu se distinge prin câteva trăsături ce merită apreciate.

  • Preţul plătit pe advertorial este unul destul de bun, dacă ne raportăm la alte platforme sau la ce se mai oferă pe această piaţă a advertorialelor din România (sau cât o mai fi rămas din ea).
  • În general banii, sunt viraţi la timp (e adevărat, uneori cu mici întârzieri, dar întotdeauna s-a plătit), spre deosebire de alte platforme unde banii nu-i mai vezi niciodată (despre un asemenea caz voi povesti ceva mai încolo).
  • Se găsesc joburi, aceasta fiind o dovadă certă că platforma este apreciată şi advertiseri, adică de firmele care vor să-şi facă reclamă pe bloguri.
  • Colaborarea cu administratorii platformei este execelentă, aceştia fiind întotdeauna dispuşi să-ţi ofere sprijin şi ajutor, dacă ai nevoie de aşa ceva.
  • Joburile sunt aprobate repede, durează puţin timp dintre momentul postării link-ului pe platformă şi aprobarea adevertorialului scris de tine.
  • Dacă îndeplineşti toate cerinţele advertorialului, niciodată nu-ţi va fi respins advertorialul (nu am fost nevoit să rescriu vreodată un advertorial).
  • Până la urmă, este cea mai bună platformă de advertoriale din România, în opinia mea.

Povesteam mai sus despre o experienţă negativă pe care am avut-o în cei 8 ani de prezenţă pe platformele de adevertoriale din România. A fost, dacă memoria nu mă trădează, prima platformă de advertoriale cu care am colaborat, care între timp a dispărut, oferind preţuri decente şi bani plătiţi la timp (la început). Prin 2014, respectiva platformă întârzia plata, iar în contul meu se adunase suma de aproximativ 150 lei, pentru nişte advertoriale scrise într-o perioadă de timp. Văzând că trece timpul şi nu mai primesc banii, am scris de câteva ori administratorilor platformei, în speranţa că aceştia îmi vor oferi nişte explicaţii ale întârzierilor plăţilor şi, în final, îmi vor vira şi banii. Nu am primit niciun răspuns, iar după o perioadă platforma a dispărut, administratorii rămânând cu banii mei şi ai altora, probabil. Cum pădure fără uscături nu există, nu mi-am pierdut speranţa în găsirea unor platforme profesioniste de advertoriale şi aşa am descoperit www.adevertoriale.eu, pe care v-o recomand cu căldură, dacă aveţi un blog sau un site şi aţi vrea să produceţi nişte bani.

Am să închei cu un citat ce aparţine lui Warren Buffett, considerat cel mai mare investitor al epocii moderne: “Fă munca ce-ţi place şi munceşte pentru cei pe care îi admiri.”

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu