Cum imi aleg cureaua/bratara de la ceas

joi, iunie 22, 2017 8:21
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAtunci cand vrei sa cumperi un ceas de mana mare grija trebuie sa ai la alegerea curelei/bratarii. Aceasta reprezinta un detaliu foarte important, indiferent daca vorbim de ceasuri dama sau ceasuri pentru barbati.

Cand alegi o curea pentru ceas, in primul rand trebuie sa alegi o curea potrivita in privinta marimii. De exemplu, curelele din piele pot fi mai stranse pe incheietura. Nu e estetic sa porti un ceasuridemina care au o curea din piele care vine larg pe mana. Daca e vorba de o bratara metalica, atunci o poti lasa ceva mai lejer pe mana. E chiar recomandat. Marele avantaj al ceasurilor cu bratara metalica e faptul ca e simplu de reglat dimensiunea bratarii. Orice ceasornicar poate ajusta o astfel de bratara. Bratarile metalice sunt simplu de intretinut, insa ceasurile care au o astfel de bratara nu sunt atat de potrivite la tinutele elegante. Pentru tinutele elegante, ideale ar fi ceasurile care au curea din piele.

Cand alegi cureaua/bratara pentru ceas tine cont de tinutele pe care vrei sa le adopti. Asa cum tocmai am spus, la tinutele elegante, in general merg ceasurile care au curea din piele, iar la cele casual, ceasurile cu bratara metalica. Acum, nu spun in nici un caz ca nu exista ceasuri cu bratara metalica potrivite pentru tinutele elegante.

Cand alegi cureaua/bratara, important este si mecanismul de inchidere al acesteia. Trebuie sa alegi un mecanism de inchidere care sa iti fie comod. Unele ceasuri se inchid cu o catarama de tip fluture, cu butoane laterale, altele cu o catarama clasica.
Totdata, cand vrei sa cumperi un ceas si ii alegi cureaua/bratara, tine cont si de dimensiunile acesteia. Si aici ne referim la lungime si inaltime.

Si, un ultim aspect il reprezinta culoarea. Alege culoarea potrivita in functie de tinutele pe care vrei sa le adopti, dar si in functie de preferinte.

Orice ceas ti-ai dori, il gasesti cu usurina pe Ceasmania.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu